Maalaissalaattia ja paahdettua lohta

Resepti
Maalaissalaattia ja paahdettua lohta

Raikkaan marjaisa, eloisan hapokas ja viehättävän aromaattinenkin gamay on yksi monikäyttöisimpiä punaviinejä ruokapöydässä. Kokeile maalaissalaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
*
2 l vettä
2 dl merisuolaa
2 rkl sokeria
800 g lohifileetä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
*
Salaattikastike:
2 rkl vadelmaviinietikkaa
2 rkl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
*
Salaatti:
50 g (noin 1 dl) auringonkukansiemeniä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
10 varhaisperunaa
vettä
1 tl suolaa
200 g neulapapuja
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 friseesalaatti
1 rs vuonankaalia
1 pieni punasipuli (tai muutama varsi kevätsipulia)
1 nippu retiisiä
1 avomaankurkku

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä, kunnes suola ja sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi. (voit tehdä jo edellisenä päivänä)
2. Leikkaa lohi neljäksi palaksi. Poista halutessasi nahka. Nosta kalat kylmään liemeen, anna maustua vartti.
3. Nosta kalat liemestä ja kuivaa pinta.
4. Paahda maustesiemeniä pannulla. Jauha jäähtyneenä morttelissa.
5. Paista kaloja kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapeaa. Käännä ja paista hetki. Kala saa jäädä kypsyydeltään roseeksi.
6. Kaada jauhetut maustesiemenet lautaselle. Dippaa kalat lihapuolelta mausteseokseen. Kääri kalat kelmuun. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
7. Valmista salaattikastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pulloon, ravista sekaisin. Säilytä jääkaapissa. Ravista uudelleen juuri ennen tarjoilua.
8. Tee salaatti. Paahda siemeniin kuivalla pannulla väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, anna jäähtyä.
9. Keitä pestyt perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää veteen myös pavut, keitä niitä 2 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
10. Halkaise jäähtyneet perunat. Laita perunat kulhoon, kaada päälle noin 1/3 salaatinkastikkeesta. Nosta jääkaappiin maustumaan.
11. Puhdista ja halkaise herkkusienet. Paahda sienet kuivalla pannulla kypsiksi. Mausta sienet muutamalla ruokalusikallisella salaatinkastiketta, anna maustua jääkaapissa.
12. Pese ja kuivaa salaatti ja vuonankaali. Revi salaatti pieneksi.
13. Kuori ja suikaloi punasipuli. Viipaloi retiisit ja kurkku ohueksi.
14. Kokoa kaikki aineet yhdeksi isoksi salaatiksi tai annoslautasille. Kaada kastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile maalaissalaatti lohen ja rapean leivän kanssa.

Viinisuositus

Jules Bernolin Beaujolais 2016

Poistunut valikoimasta
Punaviini / AC Beaujolais / Bourgogne, Ranska
Jules Bernolin
Gamay
10,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kalan rasvaisuus sitoo viinin hapokkuutta, jolloin sen metsämarjaisuus nousee uudelle tasolle. Aromaattinen kala kutsuu nuorekkaasta viinistä esiin parfyymisyyttä. Salaatinkastike on täydellinen makusilta viinin marjaisuudelle. Mainio esimerkki kevyen punaviinin toimivuudesta lohikalan aateloimalle maalaissalaatille. Mutkaton ja kepeä yhdistelmä kesään!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä