Ainekset
4 annosta
munaton
40 min + 3 tuntia uunissa
*
3 kokonaista valkosipulia
1/2 dl rypsiöljyä
1 lampaanjalka (n. 1,5 kg)
suolaa
2 oksaa rakuunaa
*
Kastike:
1/2 dl hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
3 dl demi glace -kastikepohjaa
2 rkl paahdettua valkosipulitahnaa
2 oksaa rakuunaa hienonnettuna
suolaa
*
Kaalitsatsiki:
4 dl turkkilaista jogurttia
200 g lehtikaalia
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1/2 dl minttua hienonnettuna
1/2 dl korianteria hienonnettuna
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
*
Lisäksi:
2 sitruunaa
8 pitaleipää (kaupasta tai itse tehtyä)
Valmistusohje
1. Laita valkosipulit uunivuokaan, lorauta päälle 1–2 ruokalusikallista öljyä. Pyörittele öljy sipuleihin ja paahda 180-asteisessa uunissa täysin pehmeiksi.
2. Leikkaa paahtuneet valkosipulit puoliksi ja kaavi valkosipulinkynnet ulos kuoresta. Soseuta kynnet haarukalla.
3. Valmista lammas. Hiero lampaanjalkaan 2 rkl öljyä ja mausta suolalla. Levitä pintaan soseutettua valkosipulia ja hienonnettua rakuunaa. Säästä 2 rkl valkosipulitahnasta kastikkeeseen.
4. Paista lampaanjalkaa 150-asteisessa uunissa 3 tuntia, kunnes lammas on täysin kypsää ja mureaa.
5. Lampaan kypsyessä valmista tsatsiki. Valuta jogurtista ylimääräinen neste siivilässä.
6. Hienonna lehtikaalit ja paista paistinpannulla tilkassa öljyä.
7. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista sitruunasta mehut. Hienonna yrtit.
8. Yhdistä jogurttiin lehtikaalit, valkosipulit, sitruunamehu, yrtit, ja mausteet. Anna maustua hetki jääkaapissa.
9. Leikkaa sitruunat puoliksi ja grillaa tummaksi uunissa tai grillissä.
10. Valmista kastike. Kuumenna hunaja kattilassa, lisää etikka ja anna kiehahtaa voimakkaasti.
11. Lisää kastikepohja sekä valkosipulitahna. Keitä viitisen minuuttia.
12. Lisää lopuksi hienonnetut rakuunat ja suolaa.
13. Kaada kastike kypsän lampaanjalan päälle.
14. Tarjoa jaettavana ruokana. Jokainen saa täyttää pitaleivän mielensä mukaan lihalla, tsatsikilla ja grillatulla sitruunalla.
Vinkki: Tee pitaleivät itse, katso ohje täältä.