viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ylikypsä lammas, kaalitsatsiki ja pitaleipä

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
3 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pääsiäinen ja lammas. Ylikypsä lampaanjalka on helppo ruoka, joka kypsyy itsekseen uunissa. Lisukkeet voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

40 min + 3 tuntia uunissa

*

3 kokonaista valkosipulia

1/2 dl rypsiöljyä

1 lampaanjalka (n. 1,5 kg)

suolaa

2 oksaa rakuunaa

*

Kastike:

1/2 dl hunajaa

1 rkl punaviinietikkaa

3 dl demi glace -kastikepohjaa

2 rkl paahdettua valkosipulitahnaa

2 oksaa rakuunaa hienonnettuna

suolaa

*

Kaalitsatsiki:

4 dl turkkilaista jogurttia

200 g lehtikaalia

2 valkosipulinkynttä

1 sitruuna

1/2 dl minttua hienonnettuna

1/2 dl korianteria hienonnettuna

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

2 sitruunaa

8 pitaleipää (kaupasta tai itse tehtyä)

Valmistusohje

1. Laita valkosipulit uunivuokaan, lorauta päälle 1–2 ruokalusikallista öljyä. Pyörittele öljy sipuleihin ja paahda 180-asteisessa uunissa täysin pehmeiksi.
2. Leikkaa paahtuneet valkosipulit puoliksi ja kaavi valkosipulinkynnet ulos kuoresta. Soseuta kynnet haarukalla.
3. Valmista lammas. Hiero lampaanjalkaan 2 rkl öljyä ja mausta suolalla. Levitä pintaan soseutettua valkosipulia ja hienonnettua rakuunaa. Säästä 2 rkl valkosipulitahnasta kastikkeeseen.
4. Paista lampaanjalkaa 150-asteisessa uunissa 3 tuntia, kunnes lammas on täysin kypsää ja mureaa.
5. Lampaan kypsyessä valmista tsatsiki. Valuta jogurtista ylimääräinen neste siivilässä.
6. Hienonna lehtikaalit ja paista paistinpannulla tilkassa öljyä.
7. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista sitruunasta mehut. Hienonna yrtit.
8. Yhdistä jogurttiin lehtikaalit, valkosipulit, sitruunamehu, yrtit, ja mausteet. Anna maustua hetki jääkaapissa.
9. Leikkaa sitruunat puoliksi ja grillaa tummaksi uunissa tai grillissä.
10. Valmista kastike. Kuumenna hunaja kattilassa, lisää etikka ja anna kiehahtaa voimakkaasti.
11. Lisää kastikepohja sekä valkosipulitahna. Keitä viitisen minuuttia.
12. Lisää lopuksi hienonnetut rakuunat ja suolaa.
13. Kaada kastike kypsän lampaanjalan päälle.
14. Tarjoa jaettavana ruokana. Jokainen saa täyttää pitaleivän mielensä mukaan lihalla, tsatsikilla ja grillatulla sitruunalla.

Vinkki: Tee pitaleivät itse, katso ohje täältä.

Viinisuositus

Hewitson Le Secateur 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Australia
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä