Wallenbergin pihvi

Wallenberg-pihvi on klassikko. Leipäkuutioilla paneroidussa wallenbergissä korostuu herkullisesti pehmeän pihvin ja rapean kuoren kontrasti.

14.02.2017 Resepti Antti Vahtera + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

*

400 g vasikanpaistia tai laadukasta paistijauhelihaa

2 keltuaista

2 rkl maustepippuria jauhettuna

1 rkl mustapippuria jauhettuna

suolaa

3 dl kuohukermaa

6 paahtoleipäviipaletta

*

Paistamiseen:

voita

Valmistusohje

1. Puhdista liha kalvoista ja jänteistä. Jauha liha lihamyllyssä tai pyydä kauppiastasi tekemään tämä työvaihe. Voit myös käyttää laadukasta paistijauhelihaa.
2. Sekoita liha, keltuaiset, mausteet. Lisää kermaa valuvana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suolaisuus.
3. Muotoile massasta neljä pulleaa pihviä.
4. Poista leipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät. Paneroi pihvit leipäkuutioilla molemmin puolin.
5. Paista pihvit runsaassa voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin rapeiksi pinnaltaan. Jätä pihvit vähän punertavaksi, jotta mehevyys säilyy.

Lisäkesuositus:
samettinen perunamuhennos ja keitetyt herneet tai puolukkasurvos.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla