Tomaattirisotto

Helppo tomaattirisotto syntyy laadukkaista säilyketomaateista, sillä ne ovat sesongissa ympäri vuoden.

40 min
servings 4 annosta

29.11.2024 Reseptit Satu Koivisto Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 keltasipuli

3 valkosipulinkynttä

1 l kasvislientä (+ tilkka vettä)

2 rkl rypsiöljyä

4 dl risottoriisiä (esim. Arborio)

1 prk (400 g) kokonaisena säilöttyjä tomaatteja

1 dl vettä (tomaattipurkin huuhteluun)

1 sitruunan mehu

1 tl kuivattua timjamia

1 tl sokeria

50 g parmesaania raastettuna

(½ tl suolaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi.
Kuumenna öljy toisessa kattilassa tai kasarissa. Lisää sipulit ja kuullota ne läpikuultaviksi, noin 5 minuuttia.
2. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää säilötyt tomaatit (muista huuhdella purkki ja lisätä neste), sitruunamehu ja timjami kattilaan.
3. Lisää kasvisliemi kattilaan muutamassa erässä. Sekoita välillä voimakkaasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä. (Jos riisi on janoinen, jatka lientä tarvittaessa tilkalla vettä.)
4. Kun riisi on melkein kypsä, al dente, lisää parmesaani. Lisää tarvittaessa suolaa, riippuen käyttämäsi kasvisliemen suolaisuudesta. Tarjoa heti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla