Tomaattikompotti ja juustot

Vaniljalla maustettu kirsikkatomaattikompotti on herkkua juustojen kanssa tai leivän päällä.

1 h 20 min
servings 6–8 annosta

02.05.2025 Resepti Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g kirsikkatomaatteja

ripaus suolaa

3 rkl sokeria

oliiviöljyä

1 vaniljatanko

*

Tarjoiluun:

juustoja (esim. crottin de chavignol, brillat-savarin, chaource ja chabichou)

Valmistusohje

  1. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne laakeaan uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mitä kypsemmät ja makeammat tomaatit, sitä parempi kompotti. Ripottele pinnalle suola ja sokeri.
  2. Kuumenna oliiviöljy pienellä pannulla. Lisää pannulle halkaistu vaniljatanko ja siitä kaavitut siemenet. Kuumenna hiljalleen mutta älä missään nimessä polta. Kun nenääsi nousee vaniljan tuoksu, nosta pannu liedeltä ja kaada mausteöljy tomaattien päälle.
  3. Paahda tomaatteja 120-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
  4. Kääntele maut sekaisin ja lusikoi tomaatit liemineen puhtaaseen lasipurkkiin. Vaniljatangon voi myös sujauttaa mukaan muhimaan.
  5. Tarjoa kompotti juustojen kanssa hieman jäähtyneenä tai kylmänä.

Vinkki: 

Tomaattikompotti maistuu ihanalta myös valkosipulilla pyyhkäistyn, rapeaksi paahdetun maalaisleivän päällä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla