Ainekset
5 dl keitettyjä ateriajyviä (esim. Myllärin) tai tummaa riisiä
1/2 dl maapähkinöitä (kuorettomia)
400 g kiinteää tofua
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 paksoi-kaalia
150 g varsiparsakaalia
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limemehua
1 rkl chilikastiketta
2 kevätsipulia
korianteria
limelohkoja
Valmistusohje
1. Kypsennä riisi tai ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja anna jäähtyä.
2. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla.
3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi tikuiksi. Kuivaa tikut hyvin talouspaperilla painelemalla. Laita tikut uunipellille leivinpaperin päälle ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
4. Paista tikut uunissa kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia.
5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Kuori ja raasta inkivääri. Irrota paksoin lehdet toisistaan ja puolita varsaparsakaalit pitkittäin.
6. Lisää pannulle 1/2 rkl öljyä, viipaloidut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää paksoit ja varsiparsakaali sekä soija, kuumenna hetki. Siirrä kasvikset pois pannulta.
7. Lisää pannulle limemehu ja chilikastike, kuumenna kiehuvaksi. Lisää tofutikut pannulle ja kääntele maustekastikkeessa. Lisää lopuksi kasvikset kuumenemaan hetkeksi tofun kanssa.
8. Paista vielä ateriajyvät tai riisi rapeiksi paistinpannulla, käytä paistamiseen noin 1 1/2 rkl öljyä.
9. Jaa ateriajyvät tai riisi lautasille, lisää viereen tofutikut ja kasvikset. Lusikoi päälle pannun lientä. Ripottele pinnalle pähkinät, silputtu kevätsipuli ja reilusti korianteria. Tarjoa lisäksi limelohkoja.
Viinisuositus:
Pierre Sparr Pinot Gris Grande Réserve 2018
Alkon tuotenro 1: