Sinisimpukat yrttiliemessä

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti. Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g tuoreita sinisimpukoita

2 kpl salottisipulia hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

5 dl kuivaa valkoviiniä

5 dl vettä

2 dl kermaa

1 dl hienonnettua korianteria

1 dl hienonnettua persiljaa

0,5 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria

ripaus cayennenpippuria

suolaa

2 dl rasvatonta maitoa

Valmistusohje

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti.

Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Nostele avautuneet simpukat (heitä pois avautumattomat simpukat) lautasille ja jatka liemen keittoa. Lisää yrtit, mausteet ja anna liemen kiehahtaa. Kaada joukkoon maito liemen kiehuessa ja kuohkeuta liemi vielä sauvasekoittimella. Tarkista maku ja kaada liemi simpukoiden päälle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla