viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Sinisimpukat yrttiliemessä

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti. Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g tuoreita sinisimpukoita

2 kpl salottisipulia hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

5 dl kuivaa valkoviiniä

5 dl vettä

2 dl kermaa

1 dl hienonnettua korianteria

1 dl hienonnettua persiljaa

0,5 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria

ripaus cayennenpippuria

suolaa

2 dl rasvatonta maitoa

Valmistusohje

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti.

Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Nostele avautuneet simpukat (heitä pois avautumattomat simpukat) lautasille ja jatka liemen keittoa. Lisää yrtit, mausteet ja anna liemen kiehahtaa. Kaada joukkoon maito liemen kiehuessa ja kuohkeuta liemi vielä sauvasekoittimella. Tarkista maku ja kaada liemi simpukoiden päälle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä