viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Sinisimpukat yrttiliemessä

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti. Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g tuoreita sinisimpukoita

2 kpl salottisipulia hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

5 dl kuivaa valkoviiniä

5 dl vettä

2 dl kermaa

1 dl hienonnettua korianteria

1 dl hienonnettua persiljaa

0,5 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria

ripaus cayennenpippuria

suolaa

2 dl rasvatonta maitoa

Valmistusohje

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti.

Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Nostele avautuneet simpukat (heitä pois avautumattomat simpukat) lautasille ja jatka liemen keittoa. Lisää yrtit, mausteet ja anna liemen kiehahtaa. Kaada joukkoon maito liemen kiehuessa ja kuohkeuta liemi vielä sauvasekoittimella. Tarkista maku ja kaada liemi simpukoiden päälle.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä