Ainekset
300 g tuoreita sinisimpukoita
2 kpl salottisipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
5 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl vettä
2 dl kermaa
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl hienonnettua persiljaa
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
suolaa
2 dl rasvatonta maitoa
Valmistusohje
Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti.
Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Nostele avautuneet simpukat (heitä pois avautumattomat simpukat) lautasille ja jatka liemen keittoa. Lisää yrtit, mausteet ja anna liemen kiehahtaa. Kaada joukkoon maito liemen kiehuessa ja kuohkeuta liemi vielä sauvasekoittimella. Tarkista maku ja kaada liemi simpukoiden päälle.