viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sieni-lehtikaalipiiraat

16.11.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Liharuokia rakastavat carmenère-viinit sopivat syksyisten sieniruokien kumppaneiksi. Kokeile sieni-lehtikaalipiiraita.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20 kpl

kasvis

1 h + 30 min paistamiseen ja jäähtymiseen

*

4 dl vehnäjauhoja

160 g voita

2 rkl kylmää vettä

*

Täyte:

1 ps (200 g) lehtikaalia

400 g sieniä (suppilovahvero, tatti, kantarelli)

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 1/2 tl suolaa

mustapippuria

1 tl sokeria

1 dl parmesaania raastettuna

150 g ranskankerma

100 g ricotta-juustoa

1 dl kuohukermaa

1/2 tl suolaa

2 munaa

*

Paistamiseen:

voi-oliiviöljyseosta

*

Lisäksi:

20 kpl alumiinisia pieniä piirasvuokia

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää vesitilkka ja sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin tunti tai pakastimessa puolituntia.
3. Valmista täyte, kun taikina tekeytyy kylmässä.
4. Pese lehtikaalit ja poista lehdistä ruodit. Hienonna veitsellä suupaloiksi. Hienonna myös putsatut sienet.
5. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
6. Kuullota hienonnettu lehtikaali voi-oliiviöljyseoksessa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun jäähtymään.
7. Kuullota seuraavaksi voi-öljyseoksessa sipulit ja sienet, 10-15 minuuttia.
8. Mausta sieniseos suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lehtikaali ja nosta täyte hellalta jäähtymään.
9. Lisää jäähtyneeseen täytteeseen parmesaani.
10. Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan. Kaulitse taikinapalat 3 mm paksuisiksi. Painele taikinapalat vuokiin, leikkaa tarvittaessa ylimenevät taikinareunat tasaisiksi.
11. Jaa huoneenlämpöinen täyte piirasvuokiin.
12. Sekoita kulhossa ranskankerma, ricotta, kerma, kaksi keltuaista ja suola. Vaahdota munan valkuaiset ja sekoita se varovasti ranskankermaseokseen.
13. Levitä kermaseosta noin 1 rkl piirasvuokiin.
14. Paista piiraita 185-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Vinkki: Valmista ohjeella pikkupiiraiden sijaan yksi iso piirakka. Pidennä silloin paistoaikaa noin 10 minuutilla. Taikinan voi valmistaa myös etukäteen. Taikina säilyy jääkaapissa vuorokauden tai pakastimessa pari viikkoa.

Viinisuositus

Santa Helena Reserva Carmenère 2021

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Valle Central
11,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä