Ainekset
20 kpl
kasvis
1 h + 30 min paistamiseen ja jäähtymiseen
*
4 dl vehnäjauhoja
160 g voita
2 rkl kylmää vettä
*
Täyte:
1 ps (200 g) lehtikaalia
400 g sieniä (suppilovahvero, tatti, kantarelli)
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria
1 dl parmesaania raastettuna
150 g ranskankerma
100 g ricotta-juustoa
1 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
2 munaa
*
Paistamiseen:
voi-oliiviöljyseosta
*
Lisäksi:
20 kpl alumiinisia pieniä piirasvuokia
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää vesitilkka ja sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin tunti tai pakastimessa puolituntia.
3. Valmista täyte, kun taikina tekeytyy kylmässä.
4. Pese lehtikaalit ja poista lehdistä ruodit. Hienonna veitsellä suupaloiksi. Hienonna myös putsatut sienet.
5. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
6. Kuullota hienonnettu lehtikaali voi-oliiviöljyseoksessa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun jäähtymään.
7. Kuullota seuraavaksi voi-öljyseoksessa sipulit ja sienet, 10-15 minuuttia.
8. Mausta sieniseos suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lehtikaali ja nosta täyte hellalta jäähtymään.
9. Lisää jäähtyneeseen täytteeseen parmesaani.
10. Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan. Kaulitse taikinapalat 3 mm paksuisiksi. Painele taikinapalat vuokiin, leikkaa tarvittaessa ylimenevät taikinareunat tasaisiksi.
11. Jaa huoneenlämpöinen täyte piirasvuokiin.
12. Sekoita kulhossa ranskankerma, ricotta, kerma, kaksi keltuaista ja suola. Vaahdota munan valkuaiset ja sekoita se varovasti ranskankermaseokseen.
13. Levitä kermaseosta noin 1 rkl piirasvuokiin.
14. Paista piiraita 185-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Vinkki: Valmista ohjeella pikkupiiraiden sijaan yksi iso piirakka. Pidennä silloin paistoaikaa noin 10 minuutilla. Taikinan voi valmistaa myös etukäteen. Taikina säilyy jääkaapissa vuorokauden tai pakastimessa pari viikkoa.