viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Karitsankyljykset
Reseptit

Pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset & vaahdotettu feta

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jos kaipaat nopeasti syntyvää, superherkullista liharuokaa, kuorruta karitsankyljykset pistaasiseoksella ja surauta kyytipojaksi kuohkea fetavaahto.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

800 g karitsankyljyksiä

suolaa

mustapippuria myllystä

*

Pistaasi-yrttikuorrute:

1 valkosipulinkynsi

150 g pistaasipähkinöitä

3 rkl voita

3 rkl oreganoa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

noin 1 rkl oliiviöljyä

1 sitruunankuori raastettuna

1/2 tl mustapippurirouhetta myllystä

ripaus suolaa

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Vaahdotettu feta:

200 g fetaa palana

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl sitruunamehua

*

Tarjoiluun:

salaattia

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Tee kuorrute. Laita tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kuorittu valkosipuli, pähkinät, voi ja yrtit. Lisää koneen käydessä joukkoon oliiviöljyä, kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, suola ja pippuri. Nosta kuorrutus jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet kyljykset.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa.
4. Nosta kyljykset uunivuokaan. Painele päälle pistaasiseosta. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kyljykseen.
5. Jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen tarjoilua.
7. Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta monitoimikoneen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Kaavi välillä kulhon reunoilta massaa keskelle.
8. Tarjoa karitsankyljykset vaahdotetun fetan ja salaatin kanssa.

Viinisuositus

Pinha Ribeiro Santo Reserva 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Portugali
11,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kurpitsaa ja fetaa sahrami-rusinasiirapilla

time Created with Sketch.
35 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä