Pensasmustikka-burratasalaatti

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut.

10 min
servings 2 annosta

02.05.2025 Resepti Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (125 g) burrata

4 saksanpähkinää

1 rs (125 g) pensasmustikoita

1 rs (70 g) versosalaattia

(syötäviä kukkia)

*

Kastike:

½ dl oliiviöljyä

2 rkl balsamicoa

1 tl hunajaa

¾ tl hiutalesuolaa

¼ tl mustapippuria myllystä

*

Tarjoiluun:

juurileipää

Valmistusohje

  1. Ota burrata huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Rouhi tai puolita pähkinät. Huuhtele mustikat siivilässä.
  2. Mittaa kastikeainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
  3. Nosta burrata tarjoiluvadille. Lisää viereen mustikat, versot ja pähkinät. Valuta päälle kastiketta ja viimeistele salaatti halutessasi syötävillä kukilla. Tarjoa heti hyvän leivän kanssa.

Vinkki:

Jos et löydä kaupasta burrataa, korvaa se mozzarellalla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla