viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Parsaleipä

16.10.2024 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 isoa tai 8 pientä annosta

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 nippua vihreää parsaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

*

Kevätkaalisalaatti:

150 g kurkkua suikaleina

100 g retiisiä suikaleina

200 g varhaiskaalia suikaleina

ripaus suolaa

ripaus sokeria

2 rkl omenasiiderietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

2–3 rkl ranskankermaa

½ tl paprikajauhetta

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää

voita voiteluun

paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuina

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Sekoita salaatin kasvissuikaleet kulhossa. Mausta suolalla ja sokerilla ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Valuta mahdollisesti syntynyt neste pois kulhon pohjalta. Lisää etikka, öljy, ranskankerma, paprikajauhe ja pippuri. Sekoita ja tarkista maku.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta parsojen tyvestä 2–3 cm pituinen puiseva pala pois ja leikkaa parsat 3–4 cm pitkiksi paloiksi. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paahda parsoja 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele leivät. Lusikoi leiville kevätkaalisalaattia ja asettele päälle paahdettua parsaa. Ripottele pinnalle paahdettua hasselpähkinärouhetta ja koristele.

Viinisuositus

Vicarage Lane Bubbly Brut 2023

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Uusi-Seelanti
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Munakoisoleipä

time Created with Sketch.
1 h + sillin tekeytyminen h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Savuperunaleipä

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

5 x Kööpenhaminan smörrebrödit

17.04.2023 Annukka Oksanen + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä