Ainekset
2 nippua vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
*
Kevätkaalisalaatti:
150 g kurkkua suikaleina
100 g retiisiä suikaleina
200 g varhaiskaalia suikaleina
ripaus suolaa
ripaus sokeria
2 rkl omenasiiderietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
2–3 rkl ranskankermaa
½ tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
*
Lisäksi:
tummaa vuokaleipää
voita voiteluun
paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuina
krassia tai versoja
Valmistusohje
1. Sekoita salaatin kasvissuikaleet kulhossa. Mausta suolalla ja sokerilla ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Valuta mahdollisesti syntynyt neste pois kulhon pohjalta. Lisää etikka, öljy, ranskankerma, paprikajauhe ja pippuri. Sekoita ja tarkista maku.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta parsojen tyvestä 2–3 cm pituinen puiseva pala pois ja leikkaa parsat 3–4 cm pitkiksi paloiksi. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paahda parsoja 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele leivät. Lusikoi leiville kevätkaalisalaattia ja asettele päälle paahdettua parsaa. Ripottele pinnalle paahdettua hasselpähkinärouhetta ja koristele.