Ainekset
1 ½ dl belugalinssejä
½ rkl kuminansiemeniä
½ rkl korianterinsiemeniä
½ rkl kardemummaa
½ rkl kurkumaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
40 g tuoretta inkivääriä 2
(voimakasta) chiliä
1 pnt (250 g) vihreää parsaa
75 g voita
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (230 g) mustapapuja
suolaa
voita paistamiseen
1 dl kuohukermaa
tuoretta korianteria
*
Tarjoiluun:
basmatiriisiä
naanleipää
Valmistusohje
1. Liota linssit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, säästä 2 dl keitinvettä.
2. Paahda kuminan- ja korianterinsiemenet, kardemumma ja kurkuma kuumalla pannulla. Murskaa morttelissa.
3. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chilit. Pilko (kuoritut) parsat 2 cm:n paloiksi. Poista kuivat kannat, säästä nuput viimeistelyyn.
4. Sulata puolet voista kattilassa. Lisää mausteet morttelista, sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä valutetut linssit ja mustapavut. Hämmennä pari minuuttia, lisää parsapalat. Mausta suolalla ja notkista tarvittaessa linssien keitinvedellä. Hauduta 10 minuuttia välillä sekoittaen.
5. Kuumenna pieni kattila keskilämmöllä, lisää 1 rkl voita ja paista parsanuput napakan pehmeiksi. Mausta suolalla.
6. Viimeistele kastike kermalla ja lopulla voilla, sekoita. Lisää tarvittaessa suolaa.
7. Tarjoile parsadaal keitetyn riisin ja naanleivän kanssa. Viimeistele annokset parsanupuilla ja korianterilla.
Vinkki! Saat kastikkeen makuun syvyyttä, kun grillaat tai savustat parsat.
Vinkki! Vaihda parsat syksyllä ruusukaaliin
Viinisuositus
Soittolistasuositus