Ainekset
100 g vihreitä miniparsoja
100 g valkoisia miniparsoja
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
1 prk (120 g) smetanaa
1 sitruuna
2 naanleipää, esipaistettua (esim. Santa Maria)
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl voita
25 g parmesaania
Valmistusohje
1.Sekoita kulhossa miniparsat, öljy ja mausteet. Levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi noin 10 min.
2. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja noin ruokalusikallinen sitruunamehua.
3. Levitä sitruunasmetana naanleipien päälle. Nosta leiville paahdetut parsat ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.
4. Nosta leivät ja voi uunin kestävässä astiassa uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa reilu 5–10 minuuttia, kunnes naanleipä saa hieman väriä.
5. Voitele valmiit lämpimät leivät voisulalla ja raasta pinnalle parmesaania.