Paahdettu bataattikeitto

Paahteisen mausteinen bataattikeitto harissatahnalla on kuin lämmin halaus.

20 min + paahtaminen 40 min
servings 4 annosta

15.10.2024 Satu Koivisto + Kuva Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

800 g bataattia

2 tl rypsiöljyä

½ tl suolaa

2 keltasipulia

3 valkosipulinkynttä

2 rkl rypsiöljyä

1 tl harissatahnaa

5 dl kasvislientä

2 dl kaurakermaa

1 limetin mehu

½ tl suolaa

(vettä)

Valmistusohje

  1. Kuori bataatti ja leikkaa se suupaloiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää öljy ja hiero suola bataatteihin. Paahda, kunnes bataatit ovat kypsiä, noin 40 minuuttia.
  2. Jos haluat, paahda jälkilämmöllä vielä rapeita auringonkukansiemeniä keiton kaveriksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle 2 dl auringonkukansiemeniä. Lisää 1 tl rypsiöljyä, ½ tl paprikajauhetta, ½ tl jauhettua korianteria ja ¼ tl suolaa. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoitellen. Jäähdytä ja pakkaa kannelliseen purkkiin.
  3. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka vielä hetki. Lisää paahdetut bataatit, harissatahna ja kasvisliemi kattilaan. Keitä 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Lisää kattilaan kaurakerma, limettimehu ja suola. Surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos keitto tuntuu liian tönköltä, lisää tilkka vettä.

 Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla