Ainekset
800 g bataattia
2 tl rypsiöljyä
½ tl suolaa
2 keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl harissatahnaa
5 dl kasvislientä
2 dl kaurakermaa
1 limetin mehu
½ tl suolaa
(vettä)
Valmistusohje
- Kuori bataatti ja leikkaa se suupaloiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää öljy ja hiero suola bataatteihin. Paahda, kunnes bataatit ovat kypsiä, noin 40 minuuttia.
- Jos haluat, paahda jälkilämmöllä vielä rapeita auringonkukansiemeniä keiton kaveriksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle 2 dl auringonkukansiemeniä. Lisää 1 tl rypsiöljyä, ½ tl paprikajauhetta, ½ tl jauhettua korianteria ja ¼ tl suolaa. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoitellen. Jäähdytä ja pakkaa kannelliseen purkkiin.
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka vielä hetki. Lisää paahdetut bataatit, harissatahna ja kasvisliemi kattilaan. Keitä 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää kattilaan kaurakerma, limettimehu ja suola. Surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos keitto tuntuu liian tönköltä, lisää tilkka vettä.
Viinisuositus
Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris 2023
Alkon tuotenro 1: