viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Omena-calvadoskastike

15.02.2017 Arto Rastas

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran. 2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi. 3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut. 4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä. 5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan. 6. Mausta lopuksi calvadoksella […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

gluteeniton

*

1 salottisipuli

1 rkl voita

1 rkl sokeria

1 dl punaviiniä

1 dl omenamehua

1/2 laakerinlehti

3 dl tummaa lientä (demi-glace)

1/2 dl calvadosta

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran.
2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi.
3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut.
4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan.
6. Mausta lopuksi calvadoksella suolalla ja pippurilla.

Vinkki:

Tarjoa karitsapannupihvin ja omena-juurespyttipannun kastikkeena.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Pääruoka
Jälkiruoka

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Jaakko Heinimäki: Kasvoiko paratiisissa omenapuu?

14.04.2022 Jaakko Heinimäki

Omenakuohuviiniä Suomesta? Oi kyllä!

11.10.2021 Elisa Ojala + Kuvat Robert Seger

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä