Ainekset
gluteeniton
*
1 salottisipuli
1 rkl voita
1 rkl sokeria
1 dl punaviiniä
1 dl omenamehua
1/2 laakerinlehti
3 dl tummaa lientä (demi-glace)
1/2 dl calvadosta
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuullota hienonnettua salottisipulia voissa minuutin verran.
2. Lisää sokeri ja anna paahtua ruskeaksi.
3. Lisää punaviini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes punaviini on lähes haihtunut.
4. Lisää omenamehu ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
5. Lisää laakerinlehti ja tumma liemi. Keitä 10-15 minuuttia ja siivilöi kastike toiseen kattilaan.
6. Mausta lopuksi calvadoksella suolalla ja pippurilla.
Vinkki:
Tarjoa karitsapannupihvin ja omena-juurespyttipannun kastikkeena.