Nizzansalaatti eli salade niçoise

Nizzansalaatti on loistava tarjoilu talkoisiin ja se sopii kaikkien kesäherkkujen seuraan. Teresa Välimäki tulkitsi reseptin Julia Childin jykevästä Ranskalaisen keittiön salaisuudet -klassikosta.

1 h
servings 4–6 annosta

13.03.2025 Resepti Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 prk tonnikalaa vedessä tai öljyssä

6 säilöttyä sardellia

1 dl laadukkaita oliiveja

200 g kirsikkatomaatteja

1 rapea salaattikerä

4 keitettyä kananmunaa

1 annos perunasalaattia

*

Yrttikastike:

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

ripaus sokeria

reilusti mustapippuria

3 rkl hienonnettuja yrttejä (ruohosipulia, rakuunaa, lehtipersiljaa, basilikaa)

*

Perunasalaatti

700 g kiinteitä pieniä perunoita

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

1 pieni salottisipuli hienonnettuna

250 g pitkiä vihreitä papuja keitettyinä

*

Perunasalaatin kastike:

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviini-, samppanja- tai omenasiiderietikkaa

2 tl dijonsinappia (kokojyvä)

Valmistusohje

1. Tee ensin perunasalaatti. Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa ne viipaleiksi kuorineen. Levitä viipaleet uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljy ja suolaa maun mukaan. Hiero öljy ja suola tasaisesti perunaviipaleisiin. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia niin, että viipaleet saavat väriä.
2. Mittaa perunasalaatin kastikeainekset kulhoon ja sekoita. Kääntele kastike vielä lämpimien perunoiden joukkoon. Lisää myös hienonnettu salottisipuli ja pavut. Jäähdytä ja anna maustua.
3. Valuta tonnikala, sardellit ja oliivit. Pese ja kuivaa kirsikkatomaatit ja salaatti. Kuori ja puolita kananmunat.
4. Levitä vadille tai lautasille salaatinlehdet, perunasalaatti ja tomaatit. Lisää päälle tonnikala, sardellit, oliivit ja kananmunat.
5. Mittaa yrttikastikkeen aineet kulhoon ja sekoita. Valuta kastike salaatille.
6. Tarjoa nizzansalaatti hyvän maalaisleivän kanssa.

 

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla