viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Nizzansalaatti
Reseptit

Nizzansalaatti eli salade niçoise

13.03.2025 Resepti Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Nizzansalaatti on loistava tarjoilu talkoisiin ja se sopii kaikkien kesäherkkujen seuraan. Teresa Välimäki tulkitsi reseptin Julia Childin jykevästä Ranskalaisen keittiön salaisuudet -klassikosta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 prk tonnikalaa vedessä tai öljyssä

6 säilöttyä sardellia

1 dl laadukkaita oliiveja

200 g kirsikkatomaatteja

1 rapea salaattikerä

4 keitettyä kananmunaa

1 annos perunasalaattia

*

Yrttikastike:

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

ripaus sokeria

reilusti mustapippuria

3 rkl hienonnettuja yrttejä (ruohosipulia, rakuunaa, lehtipersiljaa, basilikaa)

*

Perunasalaatti

700 g kiinteitä pieniä perunoita

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

1 pieni salottisipuli hienonnettuna

250 g pitkiä vihreitä papuja keitettyinä

*

Perunasalaatin kastike:

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviini-, samppanja- tai omenasiiderietikkaa

2 tl dijonsinappia (kokojyvä)

6 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

*

Tarjoiluun:

maalaisleipää

Valmistusohje

1. Tee ensin perunasalaatti. Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa ne viipaleiksi kuorineen. Levitä viipaleet uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljy ja suolaa maun mukaan. Hiero öljy ja suola tasaisesti perunaviipaleisiin. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia niin, että viipaleet saavat väriä.
2. Mittaa perunasalaatin kastikeainekset kulhoon ja sekoita. Kääntele kastike vielä lämpimien perunoiden joukkoon. Lisää myös hienonnettu salottisipuli ja pavut. Jäähdytä ja anna maustua.
3. Valuta tonnikala, sardellit ja oliivit. Pese ja kuivaa kirsikkatomaatit ja salaatti. Kuori ja puolita kananmunat.
4. Levitä vadille tai lautasille salaatinlehdet, perunasalaatti ja tomaatit. Lisää päälle tonnikala, sardellit, oliivit ja kananmunat.
5. Mittaa yrttikastikkeen aineet kulhoon ja sekoita. Valuta kastike salaatille.
6. Tarjoa nizzansalaatti hyvän maalaisleivän kanssa.

 

Viinisuositus

Leth Zweigelt Rosé 2022

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Niederösterreich
14,83 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Unohda juhlastressi! Näillä salaattiresepteillä ja viineillä onnistut

19.05.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä