Ainekset
1 napakka keskikokoinen munakoiso
suolaa keitinveteen
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
2 tl hunajaa
3 rkl Dijon-sinappia
1 dl hienonnettua ruohosipulia
1 dl hienonnettua salottisipulia
3 rkl kapriksia
½ tl suolaa
*
Tillikurkut:
150 g kurkkua ohuina viipaleina
1 rkl väkiviinaetikkaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl hienonnettua tilliä
*
Lisäksi:
tummaa vuokaleipää tai saaristolaisleipää (paahdettuna)
voita voiteluun
kurpitsansiemeniä paahdettuna
krassia tai versoja
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoiso ensin viipaleiksi pitkittäin ja sitten noin 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Keitä munakoisopaloja napakasti suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta lävikössä ja jäähdytä.
2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele joukkoon munakoisot ja anna maustua seuraavaan päivään.
3. Sekoita tillikurkkujen ainekset ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia tai seuraavaan päivään.
4. Voitele (paahdetut) leivät. Asettele leiville tillikurkkuja ja lusikoi päälle munakoisoa. Viimeistele paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja krassilla tai versoilla.
Viinisuositus