viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Muhennetut etanat

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit ja purjo kasarissa. Lisää huuhdotut ja kuivatut etanat, yrtit ja mausteet ja lämmitä hetki. Lisää kanaliemi ja keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on puolet. Lisää kerma ja keitä taas puoleen. Lisää lopuksi smetana ja lämmitä muhennos. Tarkista maku. Jos haluat muhennoksesta tulisemman, lisää joukkoon ripaus cayennepippuria. Tarjoile etanat paahdettujen leipäkolmioiden sekä ryöpättyjen ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

28-30 etanaa (7-8 ruokailijaa kohti)

2 dl smetanaa

2 dl kermaa

2 dl kanalientä

1 purjo hienoksi hakattuna

4 salottisipulia hienoksi hakattuna

2 rkl ruohosipulia

2 rkl basilikaa

2 rkl persiljaa

2 rkl kirveliä

5 murskattua valkosipulinkynttä

2 rkl voita

Valmistusohje

Kuullota sipulit ja purjo kasarissa. Lisää huuhdotut ja kuivatut etanat, yrtit ja mausteet ja lämmitä hetki. Lisää kanaliemi ja keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on puolet. Lisää kerma ja keitä taas puoleen.

Lisää lopuksi smetana ja lämmitä muhennos. Tarkista maku. Jos haluat muhennoksesta tulisemman, lisää joukkoon ripaus cayennepippuria.

Tarjoile etanat paahdettujen leipäkolmioiden sekä ryöpättyjen ja paistettujen valkosipulinkynsien kanssa.

Vastaavia reseptejä

Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä