Kanasalaattileipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi.

1 h
servings 4 isoa tai 8 pientä annosta

16.10.2024 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g kananrintafileetä

3 dl kasvislientä

175 g pekonia

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

150 g herkkusieniä viipaleina

*

Kastike:

1 rkl sitruunamehua

1 punainen omena kuutioina

½ dl majoneesia

1 dl ranskankermaa (28 %)

1 tl Dijon-sinappia

1 ruukku ruohosipulia silputtuna

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

vaaleaa vuokaleipää

voita voiteluun

1–2 sydänsalaattia

3–4 retiisiä viipaleina

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Keitä kananrintoja noin 20 minuuttia kasvisliemessä. Jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi.
2. Paista pekoni rapeaksi pannulla, hienonna veitsellä muruiksi. Jätä pekonin rasva pannuun.
3. Lisää paistinpannulle öljy ja voi ja paista herkkusieniviipaleet rapeiksi kovalla lämmöllä. Valuta.
4. Sekoita sitruunamehu omenakuutioiden joukkoon. Lisää majoneesi, ranskankerma, sinappi ja puolet ruohosipulista. Kääntele joukkoon myös kanakuutiot ja puolet pekonista. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetki ja tarkista maku.
5. Voitele leivät. Asettele leiville sydänsalaatinlehtiä ja lusikoi päälle kanasalaattia. Asettele päälle paistettuja sieniä. Koristele ruohosipulisilpulla, pekonirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla