Ainekset
4 annosta
gluteeniton, munaton
valmistusaika 40 min
*
200 g mustaleima-emmentalia
200 g gruyèreä
200 g camembert-juustoa
1 valkosipulinkynsi
3 dl kuivaa, hapokasta valkoviiniä
3-4 rkl giniä
*
Lisäksi:
vaaleaa leipää
ilmakuivattuakinkkua
hillosipuleita
Valmistusohje
1. Raasta juustot karkeasti. Anna juustoraasteen olla huoneenlämmössä, kunnes se ei enää ole kylmää.
2. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä.
3. Kiehauta viini ja sekoita siihen raastetut juustot.
4. Kiehauta seos uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes massa on sileää.
5. Mausta fondue ginillä.
6. Pidä kuumana, mutta ei kiehuvana. Tarjoile fonduen kanssa tuoretta vaaleaa leipää, esimerkiksi hasselpähkinöillä ja auringonkukansiemenillä maustettua pataleipää. Lisukkeeksi sopii myös ilmakuivattu kinkku, hillosipulit ja cocktailkurkut.