Juuresquesadillat ja paprikasalsa

Juuresquesadillat tuovat arkeen meksikolaista väriä. Ne valmistuvat puolessa tunnissa leffailtaan tai nopeaksi iltaherkuksi.

30 min
servings 4 annosta

27.02.2024 Resepti Satu Koivisto + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 (n. 300 g) porkkanaa
2 (n. 300 g) palsternakkaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
½ vihreää chiliä
½ tl suolaa
150 g juustoraastetta
8 tortillalettua (keskikokoista)
*
Paprikasalsa:
2 suippopaprikaa
½ vihreää chiliä
½ ruukkua korianteria
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl limettimehua
mustapippuria myllystä
¼ tl suolaa

Valmistusohje

  1. Aloita paprikasalsasta: Hienonna paprikat, chili ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
  2. Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakat. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkana, palsternakka ja valkosipuli ja paista, kunnes kasvikset pehmenevät. Siirrä seos kulhoon.
  4. Hienonna chili. Lisää suola, chili ja juustoraaste juuresseokseen.
  5. Jaa täyte tasaisesti neljän tortillaletun päälle. Lisää toinen lettu päälle ja paina tiiviiksi. Paista letut yksi kerrallaan molemmin puolin paistinpannulla öljytilkassa (n. 1 rkl), jotta juusto sulaa. Käytä kääntämisessä apuna lautasta.
  6. Tarjoa quesadillat paprikasalsan kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla