Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

Turkkilaisesta jogurtista ja mozzarellasta syntyy keväisen raikas herkku. Yhdistä kaveriksi mineraalinen ja sitruksinen riesling.

15–30 min
servings 4–6 annosta

10.04.2025 Resepti Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pieni kurkku

1 tl suolaa

1–2 tl sambal oelek -maustetahnaa

3 dl paksua turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)

2 palloa (à 125 g) mozzarellaa

2 rkl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

1 rkl sitruunan raastettua kuorta

1 nippu tilliä

Valmistusohje

  1. Pese ja kuivaa kurkku. Raasta se karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään. Ripottele päälle suola ja puristele suola tasaisesti kurkkuraasteeseen. Nosta siivilä valumaan kulhon päälle hetkeksi.
  2. Puristele kurkkuraaste kuivaksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon sambal oelek ja tarkista maku. Aloita varovasti ja lisää tulista maustetahnaa hiljalleen.
  3. Lusikoi jogurtti isolle lautaselle keoksi ja tee keskelle kuoppa lusikalla. Nostele kurkkuraaste jugurtin päälle. Lisää lautaselle myös mozzarellapallot puolikkaiksi revittynä.
  4. Valuta päälle oliiviöljy ja sitruunamehu. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja tillinoksilla.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla