Haudutettu uunikala

Haudutettu uunikala on yksinkertaisen herkullinen viikonloppuherkku. Viinintekijä Ernst Loosen jakoi isoisoäitinsä klassikkoreseptin.

1 h
servings 4 annosta

15.10.2024 Resepti Ernst Loosen & Sandra Lehmuskallio + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (n. 1 kg) taimen, nieriä tai pieni kirjolohi perattuna

100 g voita sulatettuna

sormisuolaa

2 sitruunaa

*

Haudutusliemi:

2 ½ l vettä

2 ½ dl kuivaa valkoviiniä

2 dl valkoviinietikkaa

1 porkkana paloiteltuna

1 sipuli paloiteltuna

½ purjo paloiteltuna

2 laakerinlehteä

4 katajanmarjaa

5 kokonaista valkopippuria

5 kokonaista mustapippuria

6 rkl hienoa merisuolaa

*

Tillivoiperunat:

6 jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)

100 g voita

½ pnt tilliä hienonnettuna

*

Tarjoiluun:

vihreää salaattia

Valmistusohje

  1. Tee haudutusliemi. Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Anna liemen poreilla matalalla lämmöllä vähintään 20 minuuttia.
  2. Huuhtele kala kylmän juoksevan veden alla ja nosta se isoon uuninkestävään vuokaan. Kaada kuuma liemi kalan päälle niin, että kala peittyy lähes kokonaan. Peitä vuoka kannella tai ­foliolla. Hauduta kalaa 160-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on kypsä mutta edelleen todella mehevä.
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi ja anna sen sulaa. Pidä perunat lämpiminä.
  4. Ota vuoka pois uunista. Nosta kala varovasti pois liemestä ja siirrä se kuumennetulle tarjoiluvadille. Viimeistele kala voisulalla ja sormisuolalla, purista päälle sitruunaa. Ripottele hienonnettu tilli perunoiden joukkoon. Tarjoile haudutettu uunikala raikkaan vihersalaatin kanssa.

 Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla