viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Haudutettu uunikala

15.10.2024 Resepti Ernst Loosen & Sandra Lehmuskallio + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Haudutettu uunikala on yksinkertaisen herkullinen viikonloppuherkku. Viinintekijä Ernst Loosen jakoi isoisoäitinsä klassikkoreseptin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 (n. 1 kg) taimen, nieriä tai pieni kirjolohi perattuna

100 g voita sulatettuna

sormisuolaa

2 sitruunaa

*

Haudutusliemi:

2 ½ l vettä

2 ½ dl kuivaa valkoviiniä

2 dl valkoviinietikkaa

1 porkkana paloiteltuna

1 sipuli paloiteltuna

½ purjo paloiteltuna

2 laakerinlehteä

4 katajanmarjaa

5 kokonaista valkopippuria

5 kokonaista mustapippuria

6 rkl hienoa merisuolaa

*

Tillivoiperunat:

6 jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)

100 g voita

½ pnt tilliä hienonnettuna

*

Tarjoiluun:

vihreää salaattia

Valmistusohje

  1. Tee haudutusliemi. Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Anna liemen poreilla matalalla lämmöllä vähintään 20 minuuttia.
  2. Huuhtele kala kylmän juoksevan veden alla ja nosta se isoon uuninkestävään vuokaan. Kaada kuuma liemi kalan päälle niin, että kala peittyy lähes kokonaan. Peitä vuoka kannella tai ­foliolla. Hauduta kalaa 160-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on kypsä mutta edelleen todella mehevä.
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi ja anna sen sulaa. Pidä perunat lämpiminä.
  4. Ota vuoka pois uunista. Nosta kala varovasti pois liemestä ja siirrä se kuumennetulle tarjoiluvadille. Viimeistele kala voisulalla ja sormisuolalla, purista päälle sitruunaa. Ripottele hienonnettu tilli perunoiden joukkoon. Tarjoile haudutettu uunikala raikkaan vihersalaatin kanssa.

 Viinisuositus

Villa Wolf Riesling 2023

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Pfalz
13,49 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka
Pääruoka

Halstratut muikut ja tomaattitartar

time Created with Sketch.
45 min + passiivista 1,5 h min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä