viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
karitsan niska ja punakaali
Reseptit

Haudutettu karitsan niska ja punakaali

01.10.2021 Teemu Laurell + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
3 h 40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Haudutettu karitsan niska ja punakaali on lohturuokaa parhaimmillaan. Kypsäksi hautuneesta karitsan niskasta voit tehdä seuraavana päivänä karitsapastaa!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1,4 kg karitsan niskaa (osa karitsapastaa varten)

2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 pientä porkkanaa

1 rs (200 g) herkkusieniä

1 pkt (170 g) pekonia

3 dl punaviiniä

1 l lihalientä

2 laakerinlehteä

½ purkkia (noin 100 g) hillosipuleita

*

Muhennettu punakaali

3 dl vettä

2 dl sokeri

1 dl väkiviinaetikkaa

1 rkl fenkolinsiemeniä

2 tähtianista

1 rkl kuminan siemeniä

1 punakaali

2 dl ranskankermaa

1 tl suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1.Poista lihasta ylimääräiset rasvat veitsellä. Laita lihat uunivuokaan, mausta suolalla sekä mustapippurilla.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä isohkoja palasia. Putsaa ja leikkaa herkkusienet puoliksi. Leikkaa pekonista isohkoja viipaleita.
3. Lämmitä korkeareunainen paistinpannu kuumaksi, lisää pekonit ja paista hetki. Lisää joukkoon porkkanat ja herkkusienet, paista hetki.
4. Lisää pannuun punaviini ja lihaliemi. Mausta laakerinlehdillä. Lämmitä, kunnes seos kiehuu.
5. Kaada pannun sisältö uunivuokaan karitsan niskojen päälle ja lisää joukkoon valutetut hillosipulit. Liemen tulisi peittää karitsan niskat kokonaan, jotta ne kypsyvät ja mureutuvat uunissa.
6. Peitä uunivuoka kannella tai foliolla, jotta nestettä ei pääse haihtumaan liikaa. Hauduta lihoja uunissa 120 asteessa noin 1 ½ tuntia.
7. Poista kansi ja jatka hauduttamista uunissa vielä toiset 1 ½ tuntia, jotta liha kypsyy ja siitä tulee mureaa. Jos nestettä haihtuu loppuvaiheessa liikaa, lisää tarvittaessa vuokaan vettä. Pata saa kuitenkin olla runsaan makuista ja nestettä noin kolmannes aloitetusta määrästä.
8. Valmista punakaali lihojen kypsyessä uunissa. Valmista pikkeliliemi yhdistämällä vesi, sokeri, etikka ja mausteet kattilassa. Kiehauta seos. Ota kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä hieman.
9. Poista punakaalista uloimmat lehdet ja lohko kaali neljään osaan. Leikkaa veitsellä tai tee mandoliinilla punakaalilohkoista ohutta suikaletta.
10. Laita kaalisuikaleet puhtaaseen kannelliseen purkkiin ja kaada päälle hieman jäähtynyt pikkeliliemi. Sekoita huolellisesti. Kaalin pehmentyessä liemessä, painuu se kasaan huomattavasti. Anna kaalin maustua liemessä ainakin pari tuntia.
11. Siivilöi punakaali liemestä. Laita kaali kattilaan ja lämmitä varovasti. Sekoita lämpimän punakaalin joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
12. Tarjoa punakaali haudutetun karitsan niskan kanssa.

Guigal Côtes du Rhône 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Rhône
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Katso karitsapastan resepti täältä!

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sieni-kaalikääryleet tahinikastikkeella

time Created with Sketch.
2 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Hapanimelät ruusukaalit

time Created with Sketch.
30 min
Maidoton Kasvisruoka
Pääruoka

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä