viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua entrecôtea, uudensadon kaalia ja vihreää tomaatti-sardellikastiketta

20.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Grillattu naudan entrecôte, vihreä tomaatti-sardellikastike ja uudensadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 30 min lihojen lämpenemiseen

*

4 (á 200 g) naudan/vasikan entrecote-pihviä

suolaa

mustapippuria

*

8 isoa lehteä kaalia (uudensadon kaali)

1 punasikuri (radicchio rosso)

1 dl granaattiomenavinegrettiä

*

Tomaatti-sardellikastiketta:

2 isoa vihreää tomaattia

20 g sardellia

2 dl (30 g) korianteria

1/2 tl juustokuminaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl valkoviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

*

Koristeluun:

kirveliä ja lehtipersiljaa

aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Valmista sardellikastike. Pilko tomaatit neljään osaan. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastike sileäksi. Anna kastikkeen maustua.
2. Laita kaalinlehdet ja neljään osaan leikattu salaatti kulhoon ja marinoi granaattiomenavinegretillä.
3. Ota pihvit jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin juuri ennen grillausta.
4. Paista pihvejä kuumassa hiilloksessa muutama minuutti per puoli, jonka jälkeen kypsyyden pitäisi olla medium. Jätä pihvit vetäytymään lämpimään paikkaan (45-55 astetta) noin viideksi minuutiksi.
5. Pihvien vetäytyessä grillaa vihannekset. Anna vihannesten paistua niin, että ne saavat kunnolla väriä, mutta jäävät vielä rapsakoiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa kasvikset ja pihvit lautaselta, viimeistele annos yrteillä, tomaateilla ja tomaatti-sardellikastikkeella.

Viinisuositus

Tommasi Crearo 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
23,00 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä