Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + 30 min lihojen lämpenemiseen
*
4 (á 200 g) naudan/vasikan entrecote-pihviä
suolaa
mustapippuria
*
8 isoa lehteä kaalia (uudensadon kaali)
1 punasikuri (radicchio rosso)
1 dl granaattiomenavinegrettiä
*
Tomaatti-sardellikastiketta:
2 isoa vihreää tomaattia
20 g sardellia
2 dl (30 g) korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
*
Koristeluun:
kirveliä ja lehtipersiljaa
aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Valmista sardellikastike. Pilko tomaatit neljään osaan. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastike sileäksi. Anna kastikkeen maustua.
2. Laita kaalinlehdet ja neljään osaan leikattu salaatti kulhoon ja marinoi granaattiomenavinegretillä.
3. Ota pihvit jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin juuri ennen grillausta.
4. Paista pihvejä kuumassa hiilloksessa muutama minuutti per puoli, jonka jälkeen kypsyyden pitäisi olla medium. Jätä pihvit vetäytymään lämpimään paikkaan (45-55 astetta) noin viideksi minuutiksi.
5. Pihvien vetäytyessä grillaa vihannekset. Anna vihannesten paistua niin, että ne saavat kunnolla väriä, mutta jäävät vielä rapsakoiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa kasvikset ja pihvit lautaselta, viimeistele annos yrteillä, tomaateilla ja tomaatti-sardellikastikkeella.