viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Chimichurri-kastike

10.07.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Yrttinen ja paprikainen etelä-amerikkalainen chimichurri-kastike maistuu täydelliseltä grilliruoan ja raaka-makkaroiden kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, maidoton, munaton

10 min + 1 h maustumiseen

*

1/2 dl rypsiöljyä

1/2 dl lager-olutta

1 rkl valkoviinietikkaa

1/2 sitruuna

1 dl persiljaa hienonnettuna

1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi

1/2 punainen suippopaprika

tuoretta chiliä maun mukaan

1/2 tl sokeria

1/2 tl hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada öljy, olut ja etikka kulhoon. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu.
2. Hienonna kasvikset ja yrtit. Sekoita ne yhdessä mausteiden kanssa kastikkeeseen.
3. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunnin.
4. Tarjoa kastiketta vaikka argentiinalaisen karitsamakkaran tai grilliruoan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä