Ainekset
4 annosta
kasvis, maidoton, munaton
10 min + 1 h maustumiseen
*
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl lager-olutta
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 sitruuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen suippopaprika
tuoretta chiliä maun mukaan
1/2 tl sokeria
1/2 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kaada öljy, olut ja etikka kulhoon. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu.
2. Hienonna kasvikset ja yrtit. Sekoita ne yhdessä mausteiden kanssa kastikkeeseen.
3. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunnin.
4. Tarjoa kastiketta vaikka argentiinalaisen karitsamakkaran tai grilliruoan kanssa.