viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Chimichurri-kastike

10.07.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Yrttinen ja paprikainen etelä-amerikkalainen chimichurri-kastike maistuu täydelliseltä grilliruoan ja raaka-makkaroiden kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, maidoton, munaton

10 min + 1 h maustumiseen

*

1/2 dl rypsiöljyä

1/2 dl lager-olutta

1 rkl valkoviinietikkaa

1/2 sitruuna

1 dl persiljaa hienonnettuna

1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi

1/2 punainen suippopaprika

tuoretta chiliä maun mukaan

1/2 tl sokeria

1/2 tl hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada öljy, olut ja etikka kulhoon. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu.
2. Hienonna kasvikset ja yrtit. Sekoita ne yhdessä mausteiden kanssa kastikkeeseen.
3. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunnin.
4. Tarjoa kastiketta vaikka argentiinalaisen karitsamakkaran tai grilliruoan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä