viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Chimichurri-kastike

10.07.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Yrttinen ja paprikainen etelä-amerikkalainen chimichurri-kastike maistuu täydelliseltä grilliruoan ja raaka-makkaroiden kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, maidoton, munaton

10 min + 1 h maustumiseen

*

1/2 dl rypsiöljyä

1/2 dl lager-olutta

1 rkl valkoviinietikkaa

1/2 sitruuna

1 dl persiljaa hienonnettuna

1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi

1/2 punainen suippopaprika

tuoretta chiliä maun mukaan

1/2 tl sokeria

1/2 tl hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada öljy, olut ja etikka kulhoon. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu.
2. Hienonna kasvikset ja yrtit. Sekoita ne yhdessä mausteiden kanssa kastikkeeseen.
3. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin tunnin.
4. Tarjoa kastiketta vaikka argentiinalaisen karitsamakkaran tai grilliruoan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Viinipodi: Jakso 3 – Ilkka Sirén ja mielenkiintoiset viinialueet 2025

15.01.2025 Anna-Kaisa Karppinen

Alkon uutuudet – uutuusviinit talvikauteen

15.01.2025 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä