Blinipiirakka

Blinipiirakka

Blineistä inspiroituneet täytteet ladotaan kypsän piirakkapohjan päälle. Piimä ja tattarijauhot antavat pohjalle hapokasta maukkautta. Nautitaan hyvän crémantin kera.

2 h
servings 8 annosta

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 1/2 dl tattarijauhoja

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa

3/4 tl suolaa

2 1/2 dl piimää

2 rkl sulatettua voita

1 rkl hunajaa

*

Lisäksi:

4 rkl sulatettua voita

1 tl kuivattu tilliä

1–2 tl sormisuolaa

*

Päälle:

1 prk (120-150 g) ranskankermaa tai smetanaa

(2 rkl piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta)

100 g kylmäsavulohta viipaleina

50 g kirjolohenmätiä

1 pieni punasipuli

1/2 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1.Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi. Lisää piimän joukkoon sulatettu voi ja hunaja. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele pyöreän piirakkavuoan pohja ja reunat ruokalusikallisella sulatettua voita. Kaada taikina vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä vedottomassa paikassa.
3. Painele kohonnutta taikinaa kevyesti sormilla. Valuta päälle loput sulatetusta voista ja ripottele pinnalle tilliä ja sormisuolaa.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Anna pohjan jäähtyä. Nosta tarjoilulautaselle ja leikkaa annospaloiksi.
6. Sekoita ranskankerma ja piparjuuri. Levitä taikinapalojen päälle. Lisää kylmäsavulohiviipaleita, kirjolohenmätiä, viipaloitua punasipulia ja hienonnettua tilliä.

Vinkki: Käytä piparjuuritahnaa varoen, jos tarjoat blinipiirakan viinin kanssa. Piparjuuren voimakkaan tulinen maku on viinille kova haastaja.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla