Ainekset
1 kg silakoita
runsaasti tilliä ja ruohosipulia
5-6 rkl chili-tomaattisosetta
3 sipulia
etikkapunajuuria
reilusti voita
korppujauhoja
vehnäjauhoja
musta- ja valkopippuria myllystä
suolaa
Punajuurikastike
2 raakaa keskikokoista punajuurta
4 dl kermaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl suolatonta voita
valko- ja mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
suolaa
Valmistusohje
Perkaa silakat fileiksi. Silppua sipulit ja paista kauniin keltaisiksi. Lisää silputtu tilli ja ruohosipuli. Mausta silakat suolalla ja pippurilla. Levitä fileiden päälle tomaattisosetta ja sipuliseosta. Laita kaksi fileetä päällekkäin pihviksi. Kääntele korppu- ja vehnäjauhoseoksessa ja paista runsaassa suolalla maustetussa voissa. Tarjoa ohuiden etikkapunajuuriviipaleiden ja perunamuhennoksen kanssa.
Silakoille tuo mukavasti väriä ja makua punajuurikastike.
Punajuurikastike
Kuori punajuuret ja kuutioi ne 0,5 cm:n kuutioiksi. Kuullota punajuuret kattilassa voissa niin, että ne pehmenevät. Lisää etikka ja valkoviini. Keitä liemi lähes kokonaan kasaan. Lisää kerma ja anna kiehua hetki hiljalleen. Mausta pippureilla ja tarkista suola.