viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kebab
Reseptit

Ali Nazik Kebab

06.09.2024 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Tyyli Satu Salmitie + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Ali Nazik Kebab on täyttävä turkkilainen perinneruoka. Klassinen resepti tehdään pieneksi kuutioidusta lampaanlihasta, arkiversio syntyy jauhelihasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 (noin 2 kg) munakoisoa

300 g turkkilaista jogurttia

3 valkosipulinkynttä

1 sitruunan mehu

suolaa

korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Jauhelihakastike:

1 sipuli

1 vihreä paprika

1 rkl oliiviöljyä

400 g rasvaista (min. 14 %) karitsan- tai naudanjauhelihaa

2 rkl paprikajauhetta

1 dl tomaattipyreetä

1 dl vettä

suolaa

mustapippuria

*

Chiliöljy:

½ dl oliiviöljyä

1 rkl chililastuja

Valmistusohje

1. Laita pestyt munakoisot uunivuokaan ja pistele niihin muutama reikä terävällä veitsellä. Paahda 200-asteiseen uunin yläosassa 1 tunti. Nosta sitten uunin lämpö maksimiin, laita grillivastukset päälle ja paahda vielä 15–30 minuuttia, kunnes kuori paahtuu ja jopa mustuu. Kääntele munakoisoja paistamisen aikana ja tarkista kypsyys uunikintaalla (kypsä munakoiso painuu helposti kasaan).
2. Kun kypsät munakoisot ovat jäähtyneet käsittelylämpöisiksi, halkaise ne. Lusikoi sisus leikkuulaudalle, hakkaa veitsellä muhjuksi ja kaavi kulhoon. Lisää kulhoon jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja sitruunamehu. Mausta suolalla.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota, kuutioi. Kuumenna oliiviöljy padassa tai korkeareunaisessa kasarissa, kuullota sipuli. Lisää jauheliha. Nosta lämpöä ja paista, kunnes neste on haihtunut ja jauheliha ruskistuu. Lisää paprikajauhe ja paista vielä hetki. Lisää paprikakuutiot, tomaattipyree, vesi ja ripaus suolaa. Hauduta kannen alla 10 minuuttia. Ota sen jälkeen kansi pois ja anna jauhelihakastikkeen keittyä kasaan. Mausta mustapippurilla.
4. Tee kastikkeen hautuessa chiliöljy. Kuumenna öljy pienessä kasarissa. Ota kasari liedeltä, lisää chililastut ja anna jäähtyä.
5. Levitä munakoisoseos isolle lautaselle. Kasaa jauhelihakastike keskelle ja kaada päälle chiliöljyä. Viimeistele tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla.

Viinisuositus

Flor de Morca Garnacha 2022

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Aragonia
15,00 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä