Viikon viinivinkki

Perunarösti, savusilakkamousse ja hersyvän aromaattinen loirelainen

Antti Rinta-Huumo

Rapea perunarösti ja pehmeä silakkamousse ovat täydellinen pari. Aromaattisen raikas sauvignon blanc on klassinen yhdistelmä savustettujen kalaruokien kanssa. Viinin hersyvän raikas aromimaailma korostuu silakkamoussen viehkeän savuisuuden ansiosta. Champaultin rapsakka hapokkuus tuo täyteläisen herkun suutuntumaan tyylikästä ryhdikkyyttä.

Alkon tuotesivu

Perunarösti ja savusilakkamousse

Ainekset:
500 g perunoita (jauhoinen lajike)
1 tl tillinsiemeniä jauhettuina
suolaa
1 sipuli
8–10 isoa savusilakkaa
1 ½ dl (28 %) ranskankermaa
2 tl sitruunamehua
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
voita paistamiseen

Viimeistelyyn:
ruohosipulia hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Kuori ja raasta perunat. Laita raaste, tillinsiemenet ja 1 tl suolaa siivilään, sekoita. Puserra pois ylimääräinen neste. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita valuneeseen perunaraasteeseen.
2. Perkaa silakat ja jauha ne tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (pienet ruodot jauhautuvat samalla).
3. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon silakkamassa. Mausta seos sitruunamehulla, ruohosipulilla ja ripauksella suolaa.
4. Sulata iso nokare voita paistinpannulla. Nosta runsaan ruokalusikallisen kokoisia perunaraastenokareita pannulle ja painele ne lastalla ohuiksi pihveiksi. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia per puoli, kunnes röstin pinta on kauniin ruskea ja perunaa kypsää.
5. Lusikoi mousse röstien pinnalle ennen tarjoilua. Viimeistele ruohosipulilla ja pippurirouhaisulla.

Vinkki! Voit korvata silakan lämminsavukaloilla, kuten lohella tai siialla. Kokeile myös isoja savumuikkuja.

Aiemmat viinivinkit

Pasta carbonara ja mehukas viiden tähden ripasso

Joulukinkun jämistä syntyy järisyttävän herkullinen carbonara. Kinkkuherkun suolaisuus ja paahteisuus korostavat poikkeuksellisen maukkaasti mehukkaan viinin lähes makealta maistuvaa marjaisuutta. Ripasson makea mausteisuus ja kaino yrttisyys täydentävät puolestaan herkullisesti annoksen rehellisen

Ranskalainen jouluhalko ja makean mausteinen italialainen

Bûche de Noël, ranskalainen jouluhalko, on näyttävä tarjottava joulun ajan jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Mehevän suklainen jouluherkku saa tasavertaisen seuralaisen reciotosta, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä. Viinin kirsikkaiset ja paahteisen mausteiset

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.