Rapea perunarösti ja pehmeä silakkamousse ovat täydellinen pari. Aromaattisen raikas sauvignon blanc on klassinen yhdistelmä savustettujen kalaruokien kanssa. Viinin hersyvän raikas aromimaailma korostuu silakkamoussen viehkeän savuisuuden ansiosta. Champaultin rapsakka hapokkuus tuo täyteläisen herkun suutuntumaan tyylikästä ryhdikkyyttä.
Perunarösti ja savusilakkamousse

Ainekset:
500 g perunoita (jauhoinen lajike)
1 tl tillinsiemeniä jauhettuina
suolaa
1 sipuli
8–10 isoa savusilakkaa
1 ½ dl (28 %) ranskankermaa
2 tl sitruunamehua
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
voita paistamiseen
Viimeistelyyn:
ruohosipulia hienonnettuna
mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Kuori ja raasta perunat. Laita raaste, tillinsiemenet ja 1 tl suolaa siivilään, sekoita. Puserra pois ylimääräinen neste. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita valuneeseen perunaraasteeseen.
2. Perkaa silakat ja jauha ne tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (pienet ruodot jauhautuvat samalla).
3. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon silakkamassa. Mausta seos sitruunamehulla, ruohosipulilla ja ripauksella suolaa.
4. Sulata iso nokare voita paistinpannulla. Nosta runsaan ruokalusikallisen kokoisia perunaraastenokareita pannulle ja painele ne lastalla ohuiksi pihveiksi. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia per puoli, kunnes röstin pinta on kauniin ruskea ja perunaa kypsää.
5. Lusikoi mousse röstien pinnalle ennen tarjoilua. Viimeistele ruohosipulilla ja pippurirouhaisulla.
Vinkki! Voit korvata silakan lämminsavukaloilla, kuten lohella tai siialla. Kokeile myös isoja savumuikkuja.