Ainekset
Appelsiinimousse:
1 ½ dl appelsiinimehua
½ dl sokeria
1 rkl maizenaa
3 liivatelehteä
1 ½ dl tomusokeria
5 dl kuohukermaa
*
Lakritsikreemi:
1 ½ dl täysmaitoa
1 ½ dl kuohukermaa
250 g lakritsia paloiteltuna
suolaa
*
Viimeistelyyn:
½ sitruunan kuoriraaste
½ appelsiinin kuoriraaste
sormisuolaa
*
Lisäksi tarvitset:
2 pursotinpussia
Valmistusohje
- Mittaa 2/3 appelsiinimehusta ja sokeri kattilaan. Kiehauta, kunnes sokeri on sulanut.
- Sekoita 1/3 appelsiinimehusta maizenan kanssa. Kaada seos ohuena nauhana kuuman appelsiinimehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä, kunnes maizena suurustuu ja seos paksuuntuu kiisselimäiseksi. Lisää liotetut liivatelehdet joukkoon, sekoita hyvin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa tomusokeri ja kerma kulhoon, vaahdota löysäksi vaahdoksi. Varo, ettei liivate ehdi tällä välin jähmettyä liikaa.
- Sekoita 1/3 vaahdosta huolellisesti maizenamassan joukkoon. Kääntele seos sitten lopun kermavaahdon joukkoon nuolijalla varovasti käännellen. Laita vaahto pursotinpussiin ja nosta se asettumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
- Tee lakritsikreemi. Lämmitä maito ja kerma kattilassa. Lisää lakritsipalat joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi kreemiksi, viimeistele ripauksella suolaa. Laita kreemi pursotinpussiin.
- Pursota nokareet lakritsikreemiä lautasten keskelle ja tee appelsiinimoussesta kukkamainen kuvio sen ympärille. Viimeistele annokset sitruunan- ja appelsiininkuorella sekä sormisuolalla.
Vinkki
Voit valmistaa lakukreemin hyvissä ajoin etukäteen. Se säilyy jääkaapissa jopa viikon.
Viinisuositus
Winzerverein Deidesheim Grainhübel Riesling Auslese 2015
Alkon tuotenro 1: