viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Appelsiinia ja lakritsia
Reseptit

Appelsiinia ja lakritsia

03.04.2025 Resepti Kalle Tanner + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Appelsiinin hapokas raikkaus ja lakritsin koukuttava suolaisuus kohtaavat kepeässä jälkiruoassa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Appelsiinimousse:

1 ½ dl appelsiinimehua

½ dl sokeria

1 rkl maizenaa

3 liivatelehteä

1 ½ dl tomusokeria

5 dl kuohukermaa

*

Lakritsikreemi:

1 ½ dl täysmaitoa

1 ½ dl kuohukermaa

250 g lakritsia paloiteltuna

suolaa

*

Viimeistelyyn:

½ sitruunan kuoriraaste

½ appelsiinin kuoriraaste

sormisuolaa

*

Lisäksi tarvitset:

2 pursotinpussia

Valmistusohje

  1. Mittaa 2/3 appelsiinimehusta ja sokeri kattilaan. Kiehauta, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Sekoita 1/3 appelsiinimehusta maizenan kanssa. Kaada seos ohuena nauhana kuuman appelsiinimehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä, kunnes maizena suurustuu ja seos paksuuntuu kiisselimäiseksi. Lisää liotetut liivatelehdet joukkoon, sekoita hyvin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Mittaa tomusokeri ja kerma kulhoon, vaahdota löysäksi vaahdoksi. Varo, ettei liivate ehdi tällä välin jähmettyä liikaa.
  4. Sekoita 1/3 vaahdosta huolellisesti maizenamassan joukkoon. Kääntele seos sitten lopun kermavaahdon joukkoon nuolijalla varovasti käännellen. Laita vaahto pursotinpussiin ja nosta se asettumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
  5. Tee lakritsikreemi. Lämmitä maito ja kerma kattilassa. Lisää lakritsipalat joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi kreemiksi, viimeistele ripauksella suolaa. Laita kreemi pursotinpussiin.
  6. Pursota nokareet lakritsikreemiä lautasten keskelle ja tee appelsiinimoussesta kukkamainen kuvio sen ympärille. Viimeistele annokset sitruunan- ja appelsiininkuorella sekä sormisuolalla.

Vinkki

Voit valmistaa lakukreemin hyvissä ajoin etukäteen. Se säilyy jääkaapissa jopa viikon.

Viinisuositus

Winzerverein Deidesheim Grainhübel Riesling Auslese 2015

Alkon tuotenro 1:

Makea viini Pfalz
16,00 €
0,375 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min

Lue lisää

Sesongin sitrusreseptit

10.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Herkulliset makeat viinit: yhdistä viineille nämä ruoat!

02.11.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Piskonen

Nauti piparit viimeistä murua myöten – katso kolme herkullista piparijälkkäriä!

07.12.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä