viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Viini & Ruoka 2024 – Viinilehden toimituksen messutärpit

16.10.2024 Viinilehden toimitus

Vuoden viinillisin tapahtuma on jälleen täällä! Kokosimme lempparitärppimme Suomen suurimman ja herkullisimman viini- ja ruokatapahtuman tarjonnasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viini & Ruoka -tapahtuma kokoaa viinin- ja ruoanrakastajat, kulinaristit ja gastrofiilistelijät saman katon alle Helsingin Messukeskukseen 24.–27.10. ⁠ Viinilehden ja Messukeskuksen järjestämä tapahtuma tulvii makunystyröitä hiveleviä kokemuksia, tastingeja, ohjelmaa ja messutarjouksia. Tässä meidän suosikkimme:

Huippukokin reseptit kotona

Vuoden kokin suunnittelema helppo menu kotikokeille? Kyllä kiitos! Omat messutärppini liittyvät vahvasti myös viime vuoden viinimessuihin – nimittäin viime vuoden Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kisojen voittajat, Johan Kurkela ja Kirsi Seppänen loihtivat tälle vuodelle kaikille kotikokeille käyttöön simppelin, mutta superherkullisen ja oivaltavan, Viini & Ruoka 2024 -menun viiniparituksineen.

Sain ilon olla mukana kuvaustiimissä kun kuvasimme materiaalia Johanin menusta ja Kirsin cocktailista, ja parasta oli kuvausten jälkeiset rääppiäiset. Mitä makuja! Lipstikkamajoneesilla aateloitu tartar herätti huokailuja, kuhan sitruunainen voikastike laittoi tiimin suut muikeaksi ja kaiken kruunasi oma suosikkini, lohturuokaa lähentelevä mustikkainen kardemummapannacotta. Menu menee ehdottomasti jatkoon. Kiitos Johanille mahtavista resepteistä ja Kirsille alkucocktailista sekä viiniparituksista. Nam!

Tämän vuoden kisaa voi seurata messupäivinä torstaina 24.10. ja perjantaina 25.10. klo 12 alkaen.

Viini & Ruoka 2024 -menun reseptit löydät täältä.

Satu Salmitie, AD, Viinilehti

Rakkaudesta kupliin

Suurena kuplafanina, ja varsinkin perinteisellä menetelmällä valmistettujen kuohuvien rakastajana, en malta odottaa torstain South African Elegance: a Journey with Pongrácz -tastingia.  Pongrácz-viinitalon viinintekijän Matthys Botesin vetämä tasting talon perinteisellä menetelmällä valmistetuista kuohuviineistä on yksi Viini & Ruoka -tapahtuman kiinnostavimmista tastingeistä. Etelä-Afrikkalaiset cap classique -viinit eivät ole vielä saavuttaneet samaa asemaa kun esimerkiksi cavat, crémantit ja franciacortat, mikä on mielestäni karmiva vääryys. Nykyään nappaan Alkon hyllyltä lähes poikkeuksetta Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brutin kuplahimooni.

To 24. 10 klo 18.30 South African Elegance: a Journey with Pongrácz

Liput 25 € – osta liput täältä.

Anna-Kaisa Karppinen, digituottaja, Viinilehti

Huippuravintoloiden Piazza

Helsingissä on usein vaikeaa päättää, mihin ravintolaan menisi syömään, sillä kaupunki on täynnä upeita vaihtoehtoja.
Kaivopuiston Elm esimerkiksi vetää puoleensa rennon kotoisalla tunnelmallaan ja Välimeren rannoille vievillä mauillaan. Bulevardin Le Coucou Vert houkuttelee ruokalistallaan, joka kumartaa ranskalaisen keittotaidon perinteille. Kaartinkaupungin Scolare kutsuu, kun sydämessä on italialaisen illallisen tai taidolla tehdyn pastan mentävä kolo. Katajanokan Wellamo hurmaa uusklassisella otteellaan, jossa yhdistyvät historian huokaukset ja raikas innovatiivisuus.

Nyt olen täpinöissäni siitä, että nämä neljä Helsingin huippuravintolaa on mahdollista kiertää yhdellä iskulla! Elm, Le Coucou Vert, Scolare ja Wellamo vastaavat nimittäin ruokatarjonnasta Ruoka & Viini 2024 -tapahtuman Piazzalla.

Aloituspäivän messumenuni pitää sisällään ainakin Wellamon naudanlihatartarin pinaatilla, Scolaren cacio e pepe -risoton, Elmin välimerellisen mustekalasalaatin sekä Le Coucou Vertin madeleine-jälkkärin. Ravintoloiden vieressä nököttää viinibaari, josta voi ostaa jokaiselle Piazzan annokselle sopivan viinin.

Ravintoloiden Piazza-menut löytyvät täältä.

Iina Thieulon, päätoimittaja, Viinilehti

Vauhtia, urheilujuhlaa ja rypälemehua

Messujen jännittävimpiä kohokohtia on ehdottomasti rypäleenpoljennan SM-kilpailu, jota pääsen seuraamaan nyt ensimmäistä kertaa. Kisassa mitataan, mikä joukkue onnistuu polkemaan rypäleistä eniten mehua jaloillaan kymmenen minuutin aikana.

Itse en tällä kertaa hyppää rypälesaaviin, mutta olen kannustamassa tässä huimassa intervallitreenissä Viinilehden omaa huippujoukkuetta, jossa hikoilevat Senja Keränen ja oma viinihörhömme Antti Rinta-Huumo. Kilpailevissa saaveissa huhkivat muun muassa Iman ja Leena safkaa -ruokatiliä pitävät Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas sekä Erikoisjoukot-ohjelmasta tuttu Janne Lehtonen ja Johanna Tikkanen.

Hallitsevat mestarit vuodelta 2018 ovat Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff, jotka saivat puristettua 9,2 kiloa mehua. Mikä mahtaa olla voittajatulos tänä vuonna?

La 26.10. klo 19 Rypäleenpoljennan SM-kilpailu Näytöskeittiössä

Heidi Kleemola, tuottaja, Viinilehti

Lue lisää

Viini & Ruoka -tapahtuman herkulliset tastingit ovat nyt myynnissä!

22.09.2022 Viinilehden toimitus

Voita liput Vuoden Tarjoilija -finaalin kisaravintolaan!

19.09.2022 Viinilehden toimitus

Vuoden herkullisin viini- ja ruokatapahtuma on täällä!

15.09.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä