Viikon viinivinkki

Vehreä grüner veltliner ja pestopasta pavuilla ja perunoilla

41 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Yrttisyyttä, vihreitä aromeita ja mineraalisuutta pursuava itävaltalainen grüner veltliner ilahduttaa syksyn sateilla. Valmista sen kumppaniksi pestopastaa, joka lämmittää mieltä ja kehoa. Pensaspavut ja perunat tekevät siitä ihanan ruokaisan. Runsaan hapokas viini ja pecorinolla viimeistelty pasta ovat suussa sulava yhdistelmä.

Pestopasta pavuilla ja perunoilla

Pestopasta

Ainekset:
350 g pastaa
100 g pensaspapuja
6 pientä perunaa keitettynä
(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)

Pesto:
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
1 valkosipulinkynsi
1 dl pecorino-juustoa
2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
noin 3/4 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun:
pecorino-juustoa raastettuna

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.