Yrttisyyttä, vihreitä aromeita ja mineraalisuutta pursuava itävaltalainen grüner veltliner ilahduttaa syksyn sateilla. Valmista sen kumppaniksi pestopastaa, joka lämmittää mieltä ja kehoa. Pensaspavut ja perunat tekevät siitä ihanan ruokaisan. Runsaan hapokas viini ja pecorinolla viimeistelty pasta ovat suussa sulava yhdistelmä.
Pestopasta pavuilla ja perunoilla
Ainekset:
350 g pastaa
100 g pensaspapuja
6 pientä perunaa keitettynä
(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)
Pesto:
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
1 valkosipulinkynsi
1 dl pecorino-juustoa
2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
noin 3/4 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
pecorino-juustoa raastettuna