Viikon viinivinkki

Alsacen valkoviini ja kurkuma-kukkakaalikeitto

39 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Rieslingin ja Pinot Gris’n yhdistelmästä valmistettu alsacelainen valkoviini on kypsän hedelmäinen, hivenen kukkainen ja sitruksisen hapokas – täydellinen kumppani kurkumalla maustetulle kukkakaalikeitolle.

Kurkuma-kukkakaalikeitto

kukkakaalikeitto

Ainekset:
5 perunaa
½ kukkakaali
1 sipuli
1 kourallinen pensaspapuja
3 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
noin 1,2 l vettä
4 rkl punaisia linssejä
2 rkl curryjauhetta
2 tl tuoretta kurkumaraastetta tai jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa

Viimeistelyyn:
chililastuja

Valmistusohje:
1. Kuori ja paloittele perunat.
2. Irrota kukkakaalista lehdet, heitä nahistuneet pois ja säästä loput. Irrota kukkakaalista varsi, kuori kuivat kohdat hedelmäveitsellä pois ja viipaloi loppu varsi. Irrota kukkakaalista nuput, jaa suupalan kokoisiksi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
4. Pese pensaspavut ja nypi niistä kannat pois.
5. Kuori inkivääri ja hienonna se. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
6. Laita kasvikset papuja ja kukkakaalinlehtiä lukuun ottamatta isoon kattilaan. Kaada kattilaan kookosmaito, lisää 3 kookosmaitotölkiln verran kylmää vettä keittoon (yhteensä 1,2 l). Lisää linssit ja mausteet.
7. Kiehauta ja keitä kukkakaalikeittoa noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
8. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Lisää pavut ja kukkakaalin lehdet, keitä vielä minuutti.
9. Koristele kukkakaalikeitto chililastuilla.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.