Viikon viinivinkki

Portugalilainen punaviini ja harissalla maustetut naudanlihakoftat

28 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Portugalilaiset punaviinit ovat grilliruokien ykköskumppaneita. Runsaan marjainen portugalilainen saa kaverikseen naudanlihakoftat, jotka saavat pientä potkua harissasta. Huh, miten hyvää!

Harissalla maustetut naudanlihakoftat

Harissalla maustetut naudanlihakoftat

4 annosta

Ainekset:
600 g naudanjauhelihaa
3 rkl vettä
2 rkl harissaa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl korianteria hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
2 tl suolaa
voita paistamiseen

Lisäksi:
2 limeä
pala tuoretta piparjuurta

Valmistusohje:
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile massasta neljä soikean muotoista koftaa.
2. Kypsennä koftia 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia, ja paista niihin lopuksi kaunis pinta voissa pannulla.
3. Halkaise limet ja grillaa ne kuumalla raitaparilalla.
4. Raasta annosten päälle piparjuurta ennen tarjoilua.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.