Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden samppanja ja toast skagen

13 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Viinilehden Vuoden samppanja on täydellinen kumppani klassiselle toast skagenille. Puolikuivan samppanjan hapokas ja hennon paahteinen makumaailma ja toast skagenin täyteläisyys täydentävät toisiaan. Viikonloppuun ripauksen lisäluksusta tuo skagenia koristava mäti.

Toast skagen

Toast skagen

Ainekset:
500 g katkarapuja (jumbo)
2 dl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan mehu
tilliä hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
4 viipaletta paahtoleipää
4 rkl kirkastettua voita

Koristeluun:
100 g muikun tai siian mätiä
tilliä
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Kuori katkaravut.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu, tilli ja katkaravut. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
3. Leikkaa paahtoleivistä kantit pois ja paahda kullankeltaisiksi paistinpannulla kirkastetussa voissa.
4. Kokoa leipien päälle rapumassaa ja lusikallinen mätiä. Koristele tillillä ja rouhi pintaan ripaus mustapippuria.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.