Viikonloppuaamun kruunaa ripaus luksusta. Kuohkea munakas ilmakuivatulla kinkulla ja piparjuurikermalla sekä lasillinen runsaan hedelmäistä ja aavistuksen pippurista valkoviiniä aloittavat hemmoittelevan viikonlopun.
Itävaltalainen, sitruksinen ja hapokas viini on loistava yhdistelmä kermaisen munakkaan ja sen kanssa tarjottavien avokadoleipien kanssa.
Kuohkea munakas, ilmakuivattua kinkkua, piparjuurikermaa ja avokadoleipiä
Ainekset:
4 munaa
2 rkl ranskankermaa
1/2 dl pehmeää raejuustoa
2 rkl silputtua ruohosipulia
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl voita
Tarjoiluun:
2 rkl ranskankermaa
1/2 tl piparjuuritahnaa
2 viipaletta leipää
1 avokado
ilmakuivattua kinkkua
Valmistusohje:
1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaisiin ranskankerma, raejuusto ja ruohosipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisseokseen.
3. Sulata voi kahdella pienehköllä paistinpannulla, esimerkiksi blinipannuilla. Kaada munakasmassa pannuille ja laske lieden lämpö puoleen.
4. Kun munamassa alkaa hyytyä, siirtele sitä puuhaarukalla reunoilta kohti pannun keskustaa. Anna munakkaan kypsyä hiljalleen. Halkaise kahtia ja käännä, kun massa on juuri ja juuri hyytynyt munakkaan keskeltä.
5. Murskaa avokadon sisus ja levitä paahdetuille leiville. Mausta ranskankerma piparjuurella.
6. Nosta munakkaat lautasille leivän kanssa. Lisää munakkaan pinnalle kermanokare ja ruusukkeeksi kietaistu kinkkuviipale. Viimeistele annokset ruohosipulisilpulla.