Viikon viinivinkki

Portugalilainen punaviini ja mehevät uunilihapullat

39 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Portugalilainen neljän tähden löytö-viini ilahduttaa niin arjessa kuin juhlassakin. Tummasävytteinen ja muheva viini on oiva pari herkullisten uunilihapullien kanssa. Kanna pöytään kattilallinen pastaa, nosta lihapullat uunista ja kaada laseihin hurmaavan marjaista ja mausteista punaviiniä – syysillallinen on valmis!

Alkon tuotesivu

Uunilihapullat

uunilihapullat

4 annosta, munaton
valmistusaika 45 min + 20 min kypsennykseen

Ainekset:
4 annosta
3/4 dl pankojauhoja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 d oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania

Paistamiseen:
2-3 rkl voi-öljyseosta

Kastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa uunilihapullat keitetyn pastan kanssa.

Vinkki: Oikaise ja käytä kastikkeeksi kaupan valmista tomaattipastakastiketta.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.