Kaada lasiin Muscatin, Pinot Gris’n ja Rieslingin harmonista liittoa. Kolmen rypäleen alsacelainen on runsaan hedelmäinen ja kukkainen, ja se tulvii tropiikin eksoottisia aromeita. Kuiva ja sitruksinen loppumaku takaa tasapainoisen kokemuksen. Loistoseuraa grillatun lammasmakkaran kylkeen. Tarjoile rieskan, sydänsalaatin ja kevätsipulimajoneesin kera.
Alkon tuotesivu
Grillattua lammasmakkaraa, rieskaa, sydänsalaattia ja kevätsipulimajoneesia
4 annosta, valmistusaika 30 min
Ainekset:
2 sydänsalaattia
1 iso salottisipuli
1 rkl sumakki-maustetta (itämaisista kaupoista)
1/2 rasiaa (100 g) kirsikkatomaatteja
4 vartta lehtipersiljaa
1/2 dl granaattiomenavinegrettiä
4 peruna- tai ohrarieskaa
4 harissa-lammasmakkaraa (esim. Harjun makkaratehdas)
Kevätsipulimajoneesi:
1 kevätsipuli
1/2 valkosipulinkynsi
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
suolaa
Valmistusohje:
1. Tee kevätsipulimajoneesi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesin sekaan.
2. Kuori ja viipaloi salottisipuli ohuiksi renkaiksi, mausta sumakilla. Revi sydänsalaatista lehdet erilleen.
3. Sekoita kulhossa salaatit, salottisipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, nypitty lehtipersilja ja granaattiomenavinegretti.
4. Grillaa harissa-lammasmakkarat kuumassa hiilloksessa 2 minuuttia per puoli. Makkarat voivat jäädä hieman roseeksi, koska ne on valmistettu pelkästään lampaan lihasta.
5. Grillaa rieskat nopeasti grillissä.
6. Nosta rieska lautaselle, levitä päälle kevätsipulimajoneesi, asettele salaattia nätisti majoneesille ja nosta lopuksi makkara salaatin päälle.