viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja passion-kampasimpukka-carpaccio

15 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Viinilehden Vuoden kuohuviini -mitali kaulassa komeileva uusiseelantilainen kuohuviini on palkintopallilla jo toistamiseen. Eikä suotta – luonteikas blanc de blanc -kuohuva on herkullinen paketti runsasta hedelmäisyyttä, sitruksisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Raikas hapokkuus ja eloisat kuplat ovat erinomainen yhdistelmä silmiä hivelevän passion-kampasimpukka-carpaccion kanssa. Annoksen hedelmäisyys ja hapokkuus korostavat kuohuviinin aromeita ja yhdistelmästä tulee suussa sulavan tasapainoinen.

Passion-kampasimpukka-carpaccio

Passion-kampasimpukka-carpaccio

25 min, 4 annosta

Ainekset:
12 kampasimpukkaa
1 granny smith -omena
1/4 retikka
1 passionhedelmä

Marinadi:
pieni pala inkivääriä
1 dl passionmehua
2 rkl soijaa
2 rkl hienoa sokeria
½ tl suolaa

Koristeluun:
tuoreita yrttejä

Valmistusohje:
1. Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna pieni pala inkivääriä. Laita kaikki marinadin ainekset tehosekoittimeen ja jauha sileäksi.
2. Leikkaa kampasimpukat ohuiksi viipaleiksi. Asettele kampasimpukkaviipaleet lomittain neljälle tarjoilulautaselle. Sivele marinadi kampasimpukkaviipaleiden päälle.
3. Kuori omena ja retikka. Leikkaa molemmista ohuita viipaleita kuorimaveitsellä ja asettele simpukoiden päälle.
4. Halkaise passionhedelmä ja pirskottele hedelmälihaa jokaiselle annokselle.
5. Koristele kampasimpukka-carpaccio tuoreilla yrteillä.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä