Alkon tuotesivu
Lohitartar salaatinlehdellä & inkiväärimajoneesia
4 annosta, 30 min
Ainekset:
Lohitartar:
500 g lohifileetä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 limeä
suolaa
muutama oksa korianterinlehtiä
2 kpl sydänsalaattia
shisolehtiä
Inkiväärimajoneesi:
pieni pala inkivääriä
2 keltuaista
1 rkl sinappia
1 sitruunan mehu
5 dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
Lohitartar:
1. Poista lohesta nahka, ruodot ja ruskeat osat
2. Paahda seesaminsiemeniä pannulla
3. Raasta limetin kuoret. Leikkaa lohi pieneksi kuutioksi. Mausta limekuoriraasteella ja suolalla.
4. Lisää sekaan jäähtyneet seesaminsiemenet.
5. Tarkista maku. Tarjoile lohitartar sydänsalaatinlehdeltä inkiväärimajoneesin ja hienonnetun shisolehden kanssa.
Inkiväärimajoneesi:
1. Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehu kulhoon.
2. Lisää keltuaiset, sinappi ja sitruunanmehu. Sekoita öljy vispilällä joukkoon.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä sitruunanmehua tuomaan lisää raikkautta ja happoa.