Herkulliset porkkanareseptit – yksi raaka-aine, kolme reseptiä

Unohda porkkanan arkisuus ja kokkaa arjen juhlaan karamellisoitua porkkanaa ja ankanrintaa tai samettista porkkanakeittoa. Sipaise leivän päälle herkullista ja helppoa linssi-porkkanahummusta.

31.01.2021 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelän

Porkkanaresepti
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Porkkana on suosituin juureksemme mutta kotikeittiöissä sen päätyy useimmiten vain raastettavaksi tai tyytyy tylsän keittojuureksen asemaan. Mutta kekseliäs kokki taikoo porkkanasta melkein mitä vain. Oppia voi ottaa ammattilaisilta.  Australian Masterchef -ohjelmassa kasvisruokapäivän voiton vei salaatti, jossa porkkanaa oli tarjolla seitsemällä eri tavalla, muun muassa pikkelöitynä, karamellisoituna, kekseinä, pyreenä ja kastikkeena.  Vegaanipiireissä taas on kehitetty hauska porkkala, porkkanasta jalostettu ”kylmäsavulohi”.

Viinin kannalta porkkana ei ole ollenkaan haasteellinen vihannes. Ratkaisevaa viinivalinnan kannalta on porkkanan valmistustapa ja se, mitä muuta porkkanan kanssa tarjotaan. Jos porkkana on vain lisukkeena, määrittelee annoksen pääraaka-aine viinin. Katso herkulliset porkkanareseptit ja viinisuositukset!

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.