Pientä syötävää pikkujouluihin:
Kolme cocktailia illanviettoon:
”Brunch & Cocktails”
4 cl kahvilla maustettua konjakkia *resepti alla
6 cl appelsiinimehua
1,5 cl sitruunamehua
3 tl appelsiinimarmeladia
muutama tippa Angostura bitteriä
jäitä
Mittaa cocktail-shakeriin kahvilla maustettu konjakki, mehut, marmeladi ja Angostura bitter. (Huom! Hillopurkki tai muu kannellinen rasia toimii myös.) Lisää jäät ja ravista kylmäksi. Täytä korkea lasi jäillä ja siivilöi juoma tiheän siivilän läpi lasiin.
*Kahvilla maustettu konjakki (ohjeesta riittää kahteen juomaan):
8 cl konjakkia (esim. Larsen VS single grape)
10 g kahvipapuja
Mittaa konjakin sekaan kahvipavut ja anna uuttua tunnin verran. Mitä kauemmin annat papujen uuttua, sitä voimakkaamman kahviaromin saat konjakkiin. Siivilöi kahvipavut pois.
Mustaherukkainen glögicocktail maistuu kylmänä. Testaa vaikka juustojen kanssa!
”Grapes & Blackcurrants”
4 cl konjakkia (esim. Larsen VS single grape)
2 cl mustaherukkamehua
1,5 cl sitruunamehua
2 cl glögisiirappia*ohje alla
jäitä
Mittaa cocktail-shakeriin konjakki, mehut ja glögisiirappi. (Hillopurkki tai muu kannellinen rasia toimii myös.) Lisää jäät ja ravista kylmäksi. Siivilöi juoma tiheän siivilän läpi lasiin.
*Glögisiirappi:
4 dl vettä
4 dl taloussokeria
1 ps glögimaustetta (esim. Santa Maria)
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää glögimaustepussi ja anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi glögimausteet pois ja kaada siirappi puhtaaseen kannelliseen astiaan. Siirappi säilyy hyvin jääkaapissa.
”French press & dress to impress”
4 cl konjakkia (esim. Larsen VS single grape)
2 cl tähtianissiirappia *resepti alla
1 dl kahvia
Pinnalle:
kardemummakermaa *resepti alla
Mittaa lasiin konjakki, tähtianissiirappi ja kahvi. Sekoita keskenään. Kerrosta lusikan avulla juoman pinnalle hyvin vaahdotettua kardemummakermaa.
*Tähtianissiirappi:
4 dl vettä
4 dl taloussokeria
10 tähtianista
Mittaa kattilaan vesi ja taloussokeri ja sekoita kunnes seos on kiehahtanut ja sokeri on liuennut veteen. Lisää tähtianikset ja anna porista keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi tähtianikset pois ja kaada siirappi puhtaaseen kannelliseen astiaan. Siirappi säilyy hyvin jääkaapissa.
*Kardemummakerma:
2 dl kuohukermaa
2 tl jauhettu kardemummaa
Sekoita kerma ja kardemumma keskenään. Ravista tai vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi.