Kesäiset raparperi-lohileivät ovat juhannuksen tähtitarjottavia. Kaada lasiin chileläistä puhdaspiirteistä ja omenaista Leyda Reserva Rieslingiä. Kippis kesälle!
Leyda Reserva Riesling 2019
Alkon tuotesivu >>
Raparperi-lohileivät
Ainekset
4 ANNOSTA, 30 MIN
4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
400 g lohifileetä
1 tl suolaa
mustapippuria
*
Raparperit:
2-3 ohutta raparperin vartta
2 tl inkivääriä raastettuna
2 tl limen kuorta raastettuna
1 rkl fariinisokeria
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1 rkl limemehua
ripaus suolaa
*
Lisäksi:
1 dl ranskankermaa
korianteria tai basilikaa
Valmistusohje:
1. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
2. Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
3. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
4. Paahda leipäviipaleet.
5. Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.
6. Kaada lasiin raikas Leyda Riesling ja nauti!
Lue lisää Leydan viinitalosta ja viineistä:
Testaa myös kesän muut Leyda-suosikit:
Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc
Leyda Las Brisas Pinot Noir