Arvio
Pinot Gris-, Gewürztraminer- ja Riesling -lajikkeiden sekoituksena syntyneessä P.G.R.-valkoviinissä on runsas ja avoin, eksoottisia hedelmiä, makeita mausteita ja kukkaisia vivahteita tarjoileva tuoksu. Suutuntuma on hyvin runsas. Vaikka maku on kuiva, tekee öljymäinen suutuntuma viinistä lähes makean oloisen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on hunajaisuutta, kypsää punaista omenaa ja päärynää, sekä hentoa rusinaisuutta. Leveä, lähes makeahko luonne tekee siitä oivallisen kumppanin grillissä valmistuville, hieman mausteisemmille kukkakaalipihveille.
Alkon tuotesivu
Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit
Ainekset
1 kukkakaali
1–2 rkl gochujang-tahnaa
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
ripaus suolaa
*
Lisäksi
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl suolapähkinöitä
2 dl mustikoita
Valmistusohje
1. Huuhtele kukkakaali. Aseta kukkakaali leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja leikkaa viipaleiksi niin, että kukinnot pysyvät kiinni viipaleessa.
2. Sekoita gochujang, soija, hunaja, seesaminsiemenöljy ja suola kulhossa.
3. Aseta kukkakaaliviipaleet halsterin sisälle. Valele kukkakaalit gochujang-marinadilla. Grillaa välillä käännellen ja marinadilla valellen 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeän kypsältä.
4. Nosta kukkakaalipihvit tarjoiluvadille. Valuta päälle loput marinadikastikkeesta. Ripottele päälle hienonnettua korianteria, rouhittuja suolapähkinöitä ja mustikoita.
5. Kaada lasiin P.G.R. ja nauti kukkakaalipihvit hyvässä seurassa.
Vinkki! Voit kypsentää marinadilla valellut kukkakaalipihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.