Viini ja suklaa sulavat suuhun

Pala suklaata ja lasillinen viiniä tai olutta, voiko parempaa ollakaan? Kolme asiantuntijaa vinkkaavat omat suosikkikombonsa.

16.12.2019 Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Tumma suklaa

+ Quinta Vale D. Maria Late Bottled Vintage Port 2013

Tilausvalikoima 932292, 29,61 €

”Laadukas portviini on suklaafanien ehdoton ykköstykki. Tämä täyteläinen, tasapainoinen ja seksikkään tanniininen portviini sopii täydellisesti rouhean ja aavistuksen karvaan tumman suklaan pariksi.”

Ilkka Sirén, viiniasiantuntija

Vinkki: Kokeile myös roseeportviiniä ja valkosuklaata!

Maitosuklaa

+ CoolHead Deep Double Stoned Double Fruited Nordic Sour 6,0 %

Tilausvalikoima 932196, 5,49 €

”Aprikoosisen hedelmäinen hapanolut raikastaa maitosuklaata. Suklaa taas tuo oluen kirpeyden alta esiin pehmeämpää hedelmäisyyttä. Valloittava yhdistelmä.”

Aniko Lehtinen, olutasiantuntija

Raakasuklaa, Foodin Chai-appelsiini

+ Champagne Baron-Fuenté Galipettes Brut

Tilausvalikoima 921727, 37,98 € – molemmat luomua!

”Kuiva, mehevän hedelmäinen ja sitruksinen samppanja syleilee makean mausteisen ja raikkaan raakasuklaan aromeja. Rehevät kuplat luovat maulle nostetta ja pituutta. Mausteisen raikas kombo on hurmaava vaihtoehto glögille ja pipareille!”

Kalle Naatula, viiniasiantuntija 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.