viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Etelä-Afrikan raikasta rieslingiä ja katkarapukeitto

2 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Etelä-Afrikka

Itämaisen keittiön mausteet viimeistelevät aromeillaan lämminhenkisen keiton

Tämä raikkaan hedelmäinen valkoviini sopii mainioksi yleisviiniksi kala- ja äyriäisruokien seuraan – jopa hieman runsaampien ja mausteisempienkin kera. Ehdottaisinkin kokeilemaan viinille talvikeleissä lämmittävää, kookosmaitoista katkarapukeittoa.

Aloita sulattamalla katkaravut. Voit sulattaa ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Käytä mieluummin kuorellisia katkarapuja. Kuori sulaneet katkaravut ja kiehuttele kuoria tilkkasessa vettä 10 minuutin ajan. Siivilöi liemi.

Puhdista ja suikaloi purjosipulia. Hienonna lisäksi salotti- ja valkosipulia. Kuori ja hienonna myös tuoretta inkivääriä. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä. Lisää hienonnettua inkivääriä ja halutessasi muutama reilumpi pala sitruunaruohoa. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Lisää pataan viipaloimaasi chiliä maun mukaan. Pilko pataan myös erivärisiä paprikoita. Jatka kuullottamista vielä hetkisen.

Lorauta pataan valkoviiniä ja kiehuta hetkinen. Lisää vielä katkaravun kuorista valmistamaasi lientä ja kookosmaitoa. Kiehuta hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi pataan jättikatkaravun pyrstöt ja pilkottua tomaattia. Purista joukkoon sitruunamehua ja lisää pikku loraus hummerifondia, sekä halutessasi myös hienonnettua tuoretta korianteria. Anna hautua vielä kiehuttamatta noin 10 minuuttia.

Kauho lautaselle keittoa ja viimeistele muutamalla ”raidalla basilikaöljyä”. Valmistat sen helposti repimällä tilkkaseen öljyä runsaasti tuoreita basilikan lehtiä. Rouhaise joukkoon mustapippuria, suolaa ja viimeistele öljy puristamalla joukkoon hieman limemehua. Hurauta lopuksi öljy tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lorauta lasiin rielslingiä ja nauti höyryävän lämmittävä keitto vastapaistetun patongin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä