Etelä-Afrikan raikasta rieslingiä ja katkarapukeitto

Viinivinkki 2/2019

Nederburg Winemasters Riesling 2017

Nederburg Winemasters Riesling 2017

931147, Alkon tuotesivu

Valkoviini / WO Western Cape / Etelä-Afrikka
Nederburg
Riesling
12,79 € (0,75 l)

Arvio: Vahamainen, avoin, nuorekas tuoksu on kukkainen, kellertäväsävytteinen ja hieman myös hunajainen ja yrttinen. Kuiva, melko voimakas maku on terhakan eloisa, nostaen välittömästi veden kielelle. Maku seuraa aromeiltaan kukkaista tuoksua. Viiniä sävyttää reilu limettinen hapokkuus, samoin greippiä muistuttavat aromit. Suutuntuma on notkea ja puhdaspiirteinen ja kokonaisuus jättää varsin pitkään suussa viipyvän, nielua lämmittävän ja mineraalisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen kalaviini.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Itämaisen keittiön mausteet viimeistelevät aromeillaan lämminhenkisen keiton

Tämä raikkaan hedelmäinen valkoviini sopii mainioksi yleisviiniksi kala- ja äyriäisruokien seuraan – jopa hieman runsaampien ja mausteisempienkin kera. Ehdottaisinkin kokeilemaan viinille talvikeleissä lämmittävää, kookosmaitoista katkarapukeittoa.

Aloita sulattamalla katkaravut. Voit sulattaa ne yön yli jääkaapissa tai nopeammin huoneenlämmössä. Käytä mieluummin kuorellisia katkarapuja. Kuori sulaneet katkaravut ja kiehuttele kuoria tilkkasessa vettä 10 minuutin ajan. Siivilöi liemi.

Puhdista ja suikaloi purjosipulia. Hienonna lisäksi salotti- ja valkosipulia. Kuori ja hienonna myös tuoretta inkivääriä. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä. Lisää hienonnettua inkivääriä ja halutessasi muutama reilumpi pala sitruunaruohoa. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Lisää pataan viipaloimaasi chiliä maun mukaan. Pilko pataan myös erivärisiä paprikoita. Jatka kuullottamista vielä hetkisen.

Lorauta pataan valkoviiniä ja kiehuta hetkinen. Lisää vielä katkaravun kuorista valmistamaasi lientä ja kookosmaitoa. Kiehuta hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi pataan jättikatkaravun pyrstöt ja pilkottua tomaattia. Purista joukkoon sitruunamehua ja lisää pikku loraus hummerifondia, sekä halutessasi myös hienonnettua tuoretta korianteria. Anna hautua vielä kiehuttamatta noin 10 minuuttia.

Kauho lautaselle keittoa ja viimeistele muutamalla ”raidalla basilikaöljyä”. Valmistat sen helposti repimällä tilkkaseen öljyä runsaasti tuoreita basilikan lehtiä. Rouhaise joukkoon mustapippuria, suolaa ja viimeistele öljy puristamalla joukkoon hieman limemehua. Hurauta lopuksi öljy tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lorauta lasiin rielslingiä ja nauti höyryävän lämmittävä keitto vastapaistetun patongin kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä