viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kypsän marjainen punaviini hirvipadalle

44 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Rhône

Chapoutierin herkullisen marjainen punaviini saa seuralaisen Kati Pohjan reseptillä valmistettavasta hirvipadasta

Hirvipata kypsytetään tomaatin ja oluen höystämässä liemessä ja viimeistellään fetalla.

Ainekset

6 annosta
munaton
50 min + lihojen lämpeneminen ja kypsennys 2 t 30 min
*
1 kg hirvenpaistia
2 rkl voita
2 rkl öljyä
5 dl vettä
5 dl olutta
1 rkl riistafondia
5–10 tippaa srirachaa
1/2 tl mustapippuria
2 oksaa timjamia
1–2 oksaa rosmariinia
1 kg tomaatteja
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
2 1/2 dl täysjyväohraa (esim. Torino)
(suolaa)
*
Lisäksi:
fetaa
persiljaa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista palat muutamassa erässä voin ja öljyn sekoituksessa kuumalla pannulla tai padassa.
3. Siirrä ruskistetut lihat pataan, lisää vesi ja olut. Kuumenna kiehuvaksi, lisää fondi ja mausteet.
4. Huuhtele tomaatit, paloittele ja poista kannat. Lisää tomaatinpalat pataa ja anna lihojen kiehua hautuen noin tunti.
5. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Nosta kasvikset ja ohrat pataan ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa srirachaa ja suolaa. Tarjoa pata murustellun fetan ja lehtipersiljan kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä italialainen punaviini maukkaalle juurestaginelle

Casa Marrone Gran Marrone Appasimento Organic 2017

Punaviini Apulia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä