Chapoutierin herkullisen marjainen punaviini saa seuralaisen Kati Pohjan reseptillä valmistettavasta hirvipadasta
Hirvipata kypsytetään tomaatin ja oluen höystämässä liemessä ja viimeistellään fetalla.
Ainekset
6 annosta
munaton
50 min + lihojen lämpeneminen ja kypsennys 2 t 30 min
*
1 kg hirvenpaistia
2 rkl voita
2 rkl öljyä
5 dl vettä
5 dl olutta
1 rkl riistafondia
5–10 tippaa srirachaa
1/2 tl mustapippuria
2 oksaa timjamia
1–2 oksaa rosmariinia
1 kg tomaatteja
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
2 1/2 dl täysjyväohraa (esim. Torino)
(suolaa)
*
Lisäksi:
fetaa
persiljaa
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista palat muutamassa erässä voin ja öljyn sekoituksessa kuumalla pannulla tai padassa.
3. Siirrä ruskistetut lihat pataan, lisää vesi ja olut. Kuumenna kiehuvaksi, lisää fondi ja mausteet.
4. Huuhtele tomaatit, paloittele ja poista kannat. Lisää tomaatinpalat pataa ja anna lihojen kiehua hautuen noin tunti.
5. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Nosta kasvikset ja ohrat pataan ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa srirachaa ja suolaa. Tarjoa pata murustellun fetan ja lehtipersiljan kanssa.