Kypsän marjainen punaviini hirvipadalle

Viinivinkki 44/2018

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

456437, Alkon tuotesivu

Punaviini / AC Côtes du Rhône / Ranska
Chapoutier
Grenache, Grenache Noir, Syrah
13,89 € (0,75 l)

Keskitäyteläinen punaviini on nuorekas, multainen ja maanläheinen, myös kypsän marjainen - riistapadat ja muut lihapadat.

Arvio: Multainen ja maanläheinen tuoksu on nuorekas ja avoin, muistuttaen myös kypsiä marjoja, kuten kirsikoita ja punaherukoita. Keskitäyteläinen maku on sekin nuorekas, multainen ja maanläheinen. Suutuntuma on lämminhenkinen ja pehmeä. Viinissä on reilusti kypsää hedelmäisyyttä, mikä tuo siihen lämpöä ja täyteläisyyttä. Kokonaisuus jättää varsin pitkän ja miellyttävän, nielua lämmittävän savuisen ja mausteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Lihapadat, varsinkin riistapadat.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Chapoutierin herkullisen marjainen punaviini saa seuralaisen Kati Pohjan reseptillä valmistettavasta hirvipadasta

Hirvipata kypsytetään tomaatin ja oluen höystämässä liemessä ja viimeistellään fetalla.

Ainekset

6 annosta
munaton
50 min + lihojen lämpeneminen ja kypsennys 2 t 30 min
*
1 kg hirvenpaistia
2 rkl voita
2 rkl öljyä
5 dl vettä
5 dl olutta
1 rkl riistafondia
5–10 tippaa srirachaa
1/2 tl mustapippuria
2 oksaa timjamia
1–2 oksaa rosmariinia
1 kg tomaatteja
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
2 1/2 dl täysjyväohraa (esim. Torino)
(suolaa)
*
Lisäksi:
fetaa
persiljaa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista palat muutamassa erässä voin ja öljyn sekoituksessa kuumalla pannulla tai padassa.
3. Siirrä ruskistetut lihat pataan, lisää vesi ja olut. Kuumenna kiehuvaksi, lisää fondi ja mausteet.
4. Huuhtele tomaatit, paloittele ja poista kannat. Lisää tomaatinpalat pataa ja anna lihojen kiehua hautuen noin tunti.
5. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Nosta kasvikset ja ohrat pataan ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa srirachaa ja suolaa. Tarjoa pata murustellun fetan ja lehtipersiljan kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

  • 10 kommenttia artikkeliin ”Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

    1. En saanut juttua enkä ohjetta auki. Olen vanha viikon viinivinkin ja viinilehden tilaaja☹️

    2. Enkä minä saa auki.
      Paula Pylväläinen

    3. Sama ongelma kuin edellisellä kommentoijalla. Kännykällä linkki avautuu hetkeksi ja sulkeutuu saman tien.

    4. Heips. Ei auennut minullakaan ja vuosia olen näitä vinkkejä ottanut vastaan. Ekakerran ei auennut

    5. Ei näy kuin vilaus… sivuston scriptit jäänyt testaamatta?

    6. Hei ja kiitos palautteista, näyttää siltä että mobiilisivustolla on tullut joku bugi, selvitämme asiaa parhaillaan. Desktopilla Viinivinkki ja resepti toimivat normaalisti. Pahoittelut häiriöstä! -Eeva/Viini-lehden toimitus

    7. Mitä on Torino- täysjyväohra, kun kypsyy keitettäessä 20 minuutissa? Ehkä viljalle jätetään tässä ohjeessa reippaasti purentatuntumaa? Arvelen, että ovat rikottuja ohrasuurimoita, kokonaisille aika ei mitenkään riitä.

      1. Torino merkkinen täysjyväohra (pakkaustekstien mukainen nimi) kypsyy 8 minuutissa. Sitä käytetään riisin tapaan. Koska tuote kypsyy nopeasti, on se luultavasti jollakin tavoin käsitelty/jalostettu. Kannattaa tutustua tuotteesseen, lisätietoja voi kysellä Raisio konsernin kuluttajapalvelusta.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä